FOTO: Nova rasveta za Novogodišnje praznike

U Zavodu za izgradnju grada je u toku nabavka nove novogodišnje rasvete.
U Zavodu za izgradnju grada je u toku nabavka nove novogodišnje rasvete.

Postojeća će uglavnom biti zamenjena novim svetlosnim elementima.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, novogodišnja rasveta u Novom Sadu će biti zamenjena svetlima "LED" tehnologije, uz novi vizuelni izgled.

Konkretno, u Zmaj Jovinoj ulici na postojećim zategama će biti postavljene zelene lančanice, u ulici Modene će se napraviti špalir novogodišnjih jelki visokih tri metra uz sedam svetlosnih kupola koje će biti na zelenoj površini, a fasada Tanurdžićeve palate će biti pokrivena zavesom u beloj svetlosti.

Promene će biti i na Gradskoj kući koja će dobiti potpuno novu novogodišnju rasvetu u beloj boji, pri čemu će na njoj biti postavljeno 150 metara svetlećih creva.

Posebna novina je što će od ove godine i pojedine mesne zajednice biti ukrašene, odnosno ulazi u ove objekte. Ispred kancelarija mesnih zajednica biće postavljeno 22 bele jelke visine od oko dva i po metra.

Vrednost ove javne nabavke nije poznata, a javno otvaranje ponuda je 4. decembra. Inače, ostale ulice u centru grada koje se ukrašavaju će biti okićene već postojećom novogodišnjom rasvetom.

  • tina

    02.12.2014 06:45
    pojedinim
    namcorastim Novosadjanima najvise odgovara mrak jer su i sami mracni.Pa zar ne volite da nam grad lepo sija u praznicnim danima.Deca se raduju..Novi Sad i onako postaje veliko selo pa neka bar sada podseti na grad.Inace mu je Novogodisnja rasveta bila jadna.Nista vam ne valja.
  • selektivne mere stednje

    02.12.2014 06:19
    ovce
    vidim ja da cemo opet pevati Cobane, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe...sramota. Budzet se puni skidanjem od plata a za bespotrebnu novogodisnju rasvetu se ima...vrlo napredno...nema veze, uskoro ce pokrajinski izbori
  • Shin Sekai

    01.12.2014 22:03
    Ajde de ljudi, treba malo da se ukrasi grad za praznike. Barem se ja osecam super kada tokom praznika prodjem kroz okicen grad. Po meni treba jos malo da se ulozi u ukrasavanje grada. Nije to nista skupo, a cuvace se godinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti