Somborac, Koraks i Zograf danas u Novom Sadu

Izložba karikature i stripa "Predrasude i mitovi - Kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas" biće otvorena danas u Rektoratu (Zorana Đinđića 1).
Izložba karikature i stripa "Predrasude i mitovi - Kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas" biće otvorena danas u Rektoratu (Zorana Đinđića 1).

Reč je o izložbi najboljih karikatura, izabranih na konkursu koji drugu godinu za redom organizuje Delegacija EU u Srbiji i EU Info Centar Beograd.

Učesnici konkursa su se poigrali sa mnogim predrasudama koje su prisutne u javnosti, medijima i stavovima građana, a u vezi sa približavanjem Srbije Evropskoj Uniji. - Karikatura i služi tome da malo isprovocira javnost i da na interesantan način predstavi ljude i njihove stavove. U konkursu koji je EU raspisala po drugi put u Srbiji, karikaturisti su predstavili ovdašnje stereotipe i način kako vidimo Evropsku uniju. Tri najbolja rada izabrali su Marko Somborac, Predrag Koraksić Koraks i Aleksandar Zograf, koji će ujedno prisustvovati otvaranju izložbe - kazala je za 021 Snežana Pupovac iz novosadske kancelarije EU.

Izložbu će u 15h otvoriti zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, a Novosađani će imati priliku da pogledaju radove do 5. decembra, u terminu od 12 do 18h.

  • Una

    10.01.2015 17:33
    Sramotni komentari
    Izlozba karikatura je lep kulturni dogadjaj a posecuje je svako ko voli tu vrstu umetnosti. Stvar afiniteta. Nije lako biti karikaturista i ne vidim ama bas nikakav razlog da Laza, Anonimus i Limanac napisu tako ruzne komantare. Najverovatnije su ti komantari odraz njihove licnosti.
  • Shin Sekai

    29.11.2014 02:03
    Komentari pljuju ove ljude, a jedni su od retkih koji smeju da otvoreno kritikuju vlast. Sramota.
  • Laza

    28.11.2014 15:55
    Bolje da ste bavili nekim humanizam radom nego sa ovim dzabalebarosima....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti