FOTO: Grupa ludaka ponovo krade poklopce sa šahtova

Iako je letos zaustavljena "epidemija" krađa slivničkih rešetki i poklopaca sa šahtova u Novom Sadu, bande koje trguju ovim predmetima su izgleda ponovo počele da deluju.
Iako je letos zaustavljena "epidemija" krađa slivničkih rešetki i poklopaca sa šahtova u Novom Sadu, bande koje trguju ovim predmetima su izgleda ponovo počele da deluju.

Fotografije su jutros načinjene u Pasterovoj ulici na Detelinari i ilustruju već viđeno prethodnih nekoliko godina.

Sliku osiromašenog društva i društva bez adekvatnih kaznene politike. Očigledno je da mere koje su preduzete posle nekoliko godina potpuno sumanutih krađa nisu do kraja urodile plodom, a da trgovci i lopovi i dalje nesmetano rade.

Podsetimo, policija je letos u više navrata hapsila ludake koji se bave ovim biznisom (krađom i otkupom), dok su ZIG i Vodovod sproveli akciju zaključavanja više hiljada slivničkih rešetki i poklopaca na teritoriji Novog Sada čime su drastično smanjili ovu nesnosnu pojavu.

Krađe proteklih godina nisu činile samo ogromnu materijalnu štetu, već su omogućavale da naplata od odštete za upade u otvorene šahtove postane konkurencija "sumnjivim" odštetama za ujede pasa lutalica.

  • pawlle

    27.11.2014 17:21
    zasto ne bi za primer jedno dvoje, troje okacili n a drvo pa bi ostali mozda i razmislili o tome,a tako bi trebalo i sa politicarima
  • Spark

    27.11.2014 17:12
    Na raskrscu Musiceve i Bul. C.Lazara...
    ... Na travnjaku (pored bilborda) vec cetvrtu godine zjapi otvoren saht dubok 2 metra i 'zove' neko dete ili psa. Ako nisu primetili ovi iz Vodovoda, kako to da niko iz Zelenila (koje tu kosi travu redovno) nije smatrao da treba nekoga obavestiti. Ovo nema nikakve veze sa ciganima (koji inace skidaju sahtove po celom gradu), vec je slika drzave u kojoj zivimo. Vise necu zabadati granje u smrdljive rupetine, umorio sam se a i ne dobijam platu za to.
  • grunf

    27.11.2014 16:36
    Istina
    Ova vest jeste katastrofalna i pokazuje na kom je nivou drustvo, ali i vest u kojoj vozovi prolaze dok je rampa podignuta je po meni slican uzas. Ni jedno ni drugo se nekako ne moze iskoreniti, kao da zivimo u Kongu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti