Više od 120 prigovora Novosađana na zakazivanje pregleda

Novosađani su u prethodnih godinu dana podneli više od 120 prigovora savetnicima za zaštitu prava pacijenata.
Novosađani su u prethodnih godinu dana podneli više od 120 prigovora savetnicima za zaštitu prava pacijenata.

Savetnik za zaštitu prava pacijenata Mihajlo Knezi rekao je da su novosadski savetnici primili više od 150 stranaka i obavili 300 telefonskih razgovora sa pacijentima.

Novosadski pacijenti se uglavnom žale na kvalitet zdravstvene usluge i dostupnost zdravstvene zaštite, kao i na probleme prilikom zakazivanja pregleda, izjavio je danas član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat. On je dodao da su zdravstveni savetnici zabeležili najveći broj prigovora zbog zakazivanja pregleda, odnosno prava na poštovanje pacijentovog vremena, i dodao da je reč o sistemskom problemu.

"Na taj problem utiču brojni faktori, i mora se rešavati pravilnom edukacijom lekara, boljom organizacijom hroničnih bolesnika i ulaganjem u zdravstvene radnike", rekao je Horvat na skupu "Zaštita prava pacijenata nakon godinu dana - iz ugla lokalnih samouprava".

Skup je organizovan povodom godinu dana nakon stupanja na snagu Zakona o pravima pacijenata.

  • 28.11.2014 12:52
    @Limanka
    E, u Poliklinici se pregledi vise ne zakazuju jednom mesecno vec svaki dan.
    I tako, neki dan, ja zakazem svoj pregled (koji mi treba biti uradjen u decembru) za april. Sve lepse od lepseg!!
  • NS

    28.11.2014 07:14
    Skup
    Zaštita prava pacijenata nakon godinu dana - iz ugla lokalnih samouprava. Ovaj naslov jako dobro ide uz 70-te ili 80-te godine prošlog veka (znam iz iskustva - proživeo sam taj period). E spram vremena i reakcija - puno ljudi je imalio "slobodan dan" da prisustvuje - akcija koja će proizići iz tog skupa će biti: konstatacija, preporuka, ...
    Dok neko ko je odgovoran za tu oblast ne učini makar i mali korak, ništa se neće promeniti.
  • Limanka

    28.11.2014 00:21
    @Brus Vilis
    Na poliklinici je oduvek tako bilo. To što ste, a jednom mesečno u trajanju od sat ili dva i isključivo telefonskim putem, uspeli da zakažete pregled određenog dana, samo je garancija da ćete biti primljeni i pregledani baš tog dana. Nažalost, to je i jedan čitav izgubljen radni dan. Drugačije ne može. Zapravo može-ali neće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti