FOTO: Nikao park umesto deponije u Petrovaradinu

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" počeli su danas da sade više od sto sadnica drveća i tuja na lokaciji od oko 1000 metara kvadratnih u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu, čime je i zvanično počela i realizacija akcije "Parkovi umesto deponija".

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" počeli su danas da sade više od sto sadnica drveća i tuja na lokaciji od oko 1000 metara kvadratnih u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu, čime je i zvanično počela i realizacija akcije "Parkovi umesto deponija".

Radnici su posadili sedam jasenova, devet bagremova, 27 stabala gorskog javora i 84 tuje. Postavljeno je i 30 kvadrata tepih travnjaka.

Uz dolmu, kod bivše fabrike "Pobeda", biće posađeno 90 stabala gorskog javora i 15 platana zbog sprečavanja stvaranja novog smetlišta na tom slobodnom prostoru. Nakon toga, radnici "Gradskog zelenila" sele se na Liman 4 gde će na uglu Bulevara Despota Stefana i Balzakove ulice podići džepni park.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na pretvaranju divlje deponije u park sa direktorom JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandrom Bogdanovićem i direktorom JKP "Čistoća" Vladimirom Zelenovićem, saopštila Uprava Grada Novog Sada.

"Postalo je evidentno da čišćenje divljih deponija ne daje rezultate, jer građani na istim mestima ponovo nagomilavaju smeće. Zato je doneta odluka da se deponije odmah posle uklanjanja đubreta ozelene i pretvore u mini-parkove", rekao je Vučević i pozvao građane da im se priduže u realizaciji ove akcije.

Podsetimo da je akcija "Parkovi umesto deponija" pokrenuta radi sistemskog rešavanja problema divljih deponija koje se godinama stvaraju u mnogim gradskim kvartovima.

  • merak

    30.11.2014 14:49
    ..
    Akcija zasluzuje svaku pohvalu.Na ovakav nacin moramo svi razmisljati na temu svog grada!
  • 30.11.2014 07:25
    Predlog za sledeći park
    Lokacija: Ugao Maksima Gorkog i Stražilovske ulice.
  • bane - telep

    30.11.2014 01:53
    borba
    sa divljim deponijama se moze dobiti prvo dobrim radom komunalne sluzbe - gradske citoce i kaznjavanjem (u vidu naplate odnosenja smeca )onog koji svoj otpad baca ili ostavlja gde hoce ili drugo to uklanjanje smeca naplatiti onima koji zive u toj ulici ili delu grada . Zasto ovo drugo ! Zato sto iz neke lazne solidarnosti i ne zainteresovanosti tolerisemo bahatim i ne kulturnim sugradjanima takvo ponasanje . Ovo nije moj izum , ta metoda se primenjuje u skoro svim zemljama EU .Navescu samo jedan primer . Letos je gradska cistoca uklonila nekoliko divljih deponija u naselju Adice . Pored kolicine odnesenog smeca rekli su i koliko je to kostalo sve gradjane NS . Logicno je postaviti pitanje zasto svi placamo i ko je tu deponiju napravio . Sigurno nije neko ko zivi na Klisi ili Podbari . Ne , napravili su je oni koji zive u Adicama . Kao sto je sigurno da nije nastala preko noci i da niko nikog nije video . Ako znamo ko je zasto onda cutimo ? Cutace se sve dok grad bude placao uklanjanje deponija .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti