Počeo generalni štrajk novosadskih putara

Radnici JKP "Put" od jutros su u generalnom štrajku zbog kašnjenja nekoliko plata.

Radnici JKP "Put" od jutros su u generalnom štrajku zbog kašnjenja nekoliko plata.

Za 12 časova je zakazan razgovor sa rukovodstvom preduzeća i ukoliko ne bude postignut dogovor sledi okupljanje u 15 časova ispred Gradske kuće i nastavak štrajka.

Predsednik sindikata Goran Milić kaže za 021.rs da su svi radnici u štrajku i da jedino dežura Zimska služba.

- Ukoliko ne bude dogovora idemo ispred Gradske kuće. Naš minimalni zahtev je isplata drugog dela avgusta, zarade za septembar i dva putna troška, što je bio i raniji sporazum sa rukovodstvom. Niko nije izašao na teren, jedino dežura Zimska služba i u slučaju padanja snega građani neće osetiti posledice štrajka - navodi Milić.

  • jo

    01.12.2014 12:46
    Umesto
    Umesto ispred gradske kuće bolje se zaključajte pa se dogovorite ko je kome kum a ko svastika,ko ima koju boju dresa,ko je kuglao i igrao ping pong po morskim obalama i banjama,rešite ko višak a ko manjaki ko treba da leti,kad mislite da završite avansirane rovove po gradu.Nemojte iritirati normalan narod koji preživljava godinama i dok ste vi vašoj deci delili paketiće nisu vas interesovala druga deca i kako njihovi roditelji plaćaju rate kredita i kupuju paketiće od svojih sopstvenih para a ne od sindikalne love.Smučili ste mi se svi u tim JP i JKP sa vašom kuknjavom o vašoj sudbini i još nešto.Nemojte pljuvati i bivše i sadašnje direktore jer ste ih dizali u nebesa kad su vam potpisivali ugovore za stalan posao
  • Misko

    01.12.2014 12:11
    za cega plata
    Objaviti platni spisak naravno bez imena,da se narod upozna sa visinom primanja.O manjku goriva da i ne govorimo.Svake zime sa prozora gledam komsiju koji radi na masini za ciscenje snega.Dnevno donese kuci dve fricovke goriva,drsko iznad svega, a o ostalim mahinacijama ce se pozabaviti istraga.
  • 01.12.2014 12:05
    Štrajk
    Podrška putarima i ostalim koji su u štrajku i koji nameravaju da započnu štrajk.Samo licemeri osporavaju pravo na iskazivanje nezadovoljstva, onih koji mesecima ne primaju ništa ili skoro ništa,da smo kao što nismo izašči bi da tim ljudima damo podršku ali u zemlji srbiji to je nemoguća misija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti