Nova vozila za novosadsku Službu kućnog lečenja

Novosadski Dom zdravlja danas je dobio devet novih vozila za Službu kućnog lečenja.
Novosadski Dom zdravlja danas je dobio devet novih vozila za Službu kućnog lečenja.

Reč je o osam putničkih vozila i jednom dostavnom vozilu za prevoz sanitetskog materijala.

Služba kućnog lečenja radi 365 dana godišnje, a automobili se koriste minimum deset sati dnevno. Služba ima 14 timova lekar/sestra i 32 samostalna tehničara koji sprovode terapije po nalogu lekara, brinu o svim najteže obolelim pacijentima, koji se leče u kućnim uslovima.

Direktor Doma zdravlja Milan Krtinić je predstavio i nove aparate koji se koriste pri fizikalnoj terapiji, a za čiju nabavku su takođe izdvojena sredstva iz budžeta Grada. On je posebno istakao značaj novog Info-pulta na prvom spratu Doma zdravlja koji je sada mnogo dostupniji pacijentima nego što je to bio slučaj sa šaleter salom, pa je samim tim i komunikacija medicinskih sestara sa pacijentima mnogo pristupačnija.

Iz budžeta Grada za nova vozila je izdvojeno 11,4 miliona dinara.

Podsetimo, Hitna pomoć je pre dve nedelje dobila dva nova vozila.

  • ilija Čvorović

    02.12.2014 08:08
    ???
    Kad su pre polomili one škode?!
  • Nadja

    02.12.2014 07:53
    Nedostupna sluzba
    To su oni koji Vam nikad nece doci kada Vam trebaju, pa morate zvati hitnu kad je gusto.To su oni koji zakazuju za 10 dana kad ostanete bez lekova.To su oni sto udju i izadju.Valjda ce sada biti dostupniji i profesionalniji.Srecno
  • Anonimus

    01.12.2014 21:33
    Hitna sluzba 2 ,a kucno lecenje 9? Sunce ti zarko..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti