Gradonačelnik formirao "Anti-grafit" jedinicu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oformio je "Anti-grafiti" jedinicu koja će imati zadatak da sa svih fasada u gradu ukloni grafite koji ruže Novi Sad, saopšteno je iz Gradske kuće.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oformio je "Anti-grafiti" jedinicu koja će imati zadatak da sa svih fasada u gradu ukloni grafite koji ruže Novi Sad, saopšteno je iz Gradske kuće.

Kako navode, prioritet će biti uklanjanje grafita koji nose poruke mržnje.

- Reč je o uvođenju sistemske borbe protiv netolerancije i diskriminacije, kao i narušavanja izgleda grada. Nećemo dozvoliti nekolicini anonimnih vandala, koji samostalno ili za nečiji račun, pod okriljem noći ispisuju grafite mržnje, da pobede Novi Sad i Novosađane. "Anti – grafiti" jedinici dajem rok od šest meseci da s lica našeg Novog Sada ukloni sve poruke netolerancije koje kvare njegov imidž otvorenog grada velikog srca – stoji u saopštenju gradonačelnika Vučevića.

Gradska kuća je objasnila da je jedinica formirana u okviru JKP "Gradsko zelenilo" i na taj način je uposlen deo viška radnika.

- Jedinica sa radom počinje odmah, a prvi zadatak joj je da formira mapu grafita po kvartovima, radi pravljenja plana efikasnog i ekonomičnog uklanjanja. Da bi borba protiv grafita bila uspešna, otvorena je i specijalna telefonska linija preko koje će građani moći da prijavljuju uočene grafite, a "Anti-grafiti" jedinica imaće zadatak da grafit ukloni u roku od 48 sati - kaže se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

Navodi se da će dežurna služba "Zelenila" primati pozive svakog radnog dana od 7 – 15 časova na broj 210-0272.

  • NS

    06.12.2014 15:25
    cemu to?
    vec je najavljeno radnicima iz raznih sluzbi odrzavanja da ce skidati grafite. za koji ocin treba onda da placamo anti-grafiti jedinicu,kad vec znamo da cemo mi guliti grafite pored svog redovnog posla. za platu umanjenu 10%,naravno.
  • jovan

    05.12.2014 17:11
    ej a kad ce te zaposliti svojih 300 sledbenika u recimo anti roler ekipu da broje likove na rolerima? nek imaju recimo 85-90 hiljada platu za brojanje likova koji voze rolere!
  • brka

    05.12.2014 07:57
    bice ono: DZABA STE KRECILI !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti