Ko šeta Novim Sadom sa sredstvom za eutanaziju?

Nepoznati muškarac pre dva dana je u Novom Sadu, u prisustvu očevidaca, prišao psu koga su udarila kola, i ubrizgao mu T61, supstancu za eutanaziju pasa koje nema u slobodnoj prodaji.
Nepoznati muškarac pre dva dana je u Novom Sadu, u prisustvu očevidaca, prišao psu koga su udarila kola, i ubrizgao mu T61, supstancu za eutanaziju pasa koje nema u slobodnoj prodaji.

Grupa građana Free Fly je dobila je dojavu da je na ulici udaren pas i da mu je hitno potrebna pomoć, ali pre nego što je veterinarka uspela da stigne na lice mesta, muška osoba je psu dala smrtonosnu supstancu. Pas je osim što je udaren autom, trpeo užasne bolove, grčio se i gušio jer je dobio manju dozu T61 od one koja je predviđena njegovom kilažom.

"Urlao je na sav glas i odmah je prebačen u ambulantu na stacionarno lečenje. Nije bio u stanju da jede i pije, a bio je i na infuziji i jakim lekovima kako bi podneo strašne bolove", kaže jedna od volonterki, Tanja Janjić za sajt Životinje.rs.

Građani su zabrinuti jer se pitaju ko to šeta gradom i po svojoj volji ubrizgava psima smrtonosne supstance koji su pod velikom kontrolom i mogu ih koristiti isključivo veterinari za humanu eutanaziju, koja se vrši u specijalnim slučajevima, kada je pas teško bolestan i povređen pa nije humano držati ga u životu.

U Free Fly-u kažu da će obavestiti nadležne o ovom slučaju.

"Prvobitno je bilo reči da je psu dat Novalgetol, ali po načinu davanja i simptomima psa zaključeno je da je ipak u pitanju sredstvo za uspavljivanje. Ni jedan antibiotik se ne daje u venu kao što je to dato u ovom slučaju. Više informacija o tome ko mu je dao T61 nemamo i trenutno nam je najbitnije da zbrinemo psa", kažu u ovom udruženju.

Pas je u međuveremenu počeo da jede i pije, i nije u životnoj opasnosti.

Snimak psa pogledao je i stručnjak iz Beograda koji bi trebalo da utvrdi da li je kičmena moždina prekinuta, ali za tako nešto pas mora da bude prevezen iz Novog Sada u Beograd. Najveći izdatak je put u Beograd i plaćanje tamošnjeg veterinara koji će uraditi kontrastnu radiografiju, za šta je potrebno minimum 10.000 dinara. Ukoliko neko želi da pomogne da se ovom psu obezbedi sve što mu je neophodno, može kontaktirati udruženje Free Fly preko Facebook stranice.

  • Cinik101

    04.12.2014 20:46
    Kolateralna steta
    Osudjujete coveka a niste shvatili sustinu.
    Covek hoda sa spremnim T61 za slucaj da naidje na oborenog pesaka ili biciklistu... da se ne muci.
    Ali sazalio se i na psa. Ima on dusu.
  • milos ns

    03.12.2014 17:07
    antiprotivan
    antiprotivan,bolje da nisi nikad komentarisao ovo ovde...zbog tebe i takvih slicnih ljudi su poremeceni...niko nikad nije video da je lutalica napao prolaznika i nemoj da lupetas,koje bolesti prenose? to su price za malu decu!!!
  • eh

    03.12.2014 10:01
    Uzrok - posledica - pravi problem
    Rasprave ko koga više voli i ko šta jede su minorne u poređenju sa problemom koji izvire iz situacije.
    Da li je osobi dosadno, ima zalihe ili trenira?
    Ko je sledeći da bude bocnut?
    Mislite o tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti