Tone smeća posle Egzita

Poslednje večeri ovogodišnjeg Festivala Egzit, na Petrovaradinskoj tvrđavi se, prema proceni policije, okupilo oko 30 hiljada ljudi.
Poslednje večeri ovogodišnjeg Festivala Egzit, na Petrovaradinskoj tvrđavi se, prema proceni policije, okupilo oko 30 hiljada ljudi.

Kako je saopšteno, nije bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira, a nekoliko stranaca ponovo je uhapšeno zbog droge. Posetioci festivala su i ove godine, očekivano, ostavili veliku količinu smeća na Tvrđavi i u njenoj široj okolini. Policija je poslednje večeri Egzita oduzela 89 grama marihuane, 50 grama amfetamina i  89 komada raznih tableta. Zbog osnovane sumnje da su nelegalno trgovali narkoticima, uhapšeni su jedan domaći i dva strana državljanina, a 11 stranaca je uhapšeno zbog posedovanja opojnih droga, saopštila je policija. Dodaje se da se desila i jedna teška krađa, kada je, na Tvrđavi, za sada nepoznata osoba otrgla sa ramena jednom državljaninu Irske ranac sa novcem, kamerom i mobilnim telefonom.

Posetioci Egzita napravili su ogromne količine smeća na svim lokacijama na kojima se održavao festival, Petrovaradinskoj tvrđavi, kampu na Trandžamentu, kao i na svim prilazima ovim lokacijama, kažu u Čistoći. To preduzeće radilo je punim kapacitetom, a, kako ističu, najteže je bilo raditi u kratkom vremenskom roku koji su imali.

Tone smeća svaki dan

Posetioci Egzita ostavljali su dnevno i do 20 tona različitog otpada, najčešće plastičnih čaša i papirne ambalaže. Narednih dana očekuju se intenzivni radovi na detaljnom uređenju Petrovaradinske tvrđave i Egzit kampa. Najviše smeća bilo je trećeg dana festivala, u noći između subote i nedelje, na prostoru Glavne bine i Dens arene. Povećane količine smeća bile su u celom gradu.

  • Stari Grad

    02.09.2010 10:22
    E a dokle će stojati ove exit vesti?
  • Sunce

    15.07.2010 08:03
    Pokazi da mozes bolje
    Lako je kritikovati "Exit" iz fotelje, a ne ponuditi nista kao alternativu. Sta to Novi Sad ima da ponudi turistima kao alternativu. Mozda neku zabavu lokalnog karaktera ili "more". Da ste Englez sta bi vas nateralo da dodjete u ovu zemlju bez mora puteva i higijene?
  • srdjan

    13.07.2010 20:23
    Ukinite EXIT i ostavite Novi Sad da truli na miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti