Doček Nove godine u Novom Sadu pod velom tajne

Novosadska lokalna uprava za sada ne želi da priča o tome šta se planira za novogodišnje praznike i doček na Trgu slobode.
Novosadska lokalna uprava za sada ne želi da priča o tome šta se planira za novogodišnje praznike i doček na Trgu slobode.

Dok su predstavnici mnogih gradova i opština u Srbiji već najavili celokupne programe ili saopštili da neće biti trošenja novca za doček, novosadska vlast se o ovome još ne izjašnjava. Iz Gradske kuće ni posle 10 dana nije poslat nikakav odgovor na pitanja 021.rs o planovima za predstojeće praznike.

Informacije o tome šta građane očekuje nije davao ni gradonačelnik Miloš Vučević, koji je rekao da se time nije bavio, ali je dodao da će javnost o svemu obavestiti njegov kabinet.

Inače i ove godine se obeležavanje božićnih praznika i Nove godine planira u okviru troškova Kulturnog centra Novog Sada, pri čemu je na poslednjoj sednici Skupštine grada visina troškova sa 19 miliona povećana na 19.366.819 dinara, što ukazuje na to da će biti program sličan prošlogodišnjem, odnosno u okviru manifestacije "Od Božića do Božića".

Podsetimo da su 2014. godine na Trgu slobode nastupili Lena Kovačević, Ana Štajdohar, bend "Čika Joca i Zmajevi" i grupa "Riblja čorba". Koliko su plaćeni do danas je ostalo nepoznato, a grad je za njihove nastupe, kao i druge programe tokom novogodišnjih i božićnih praznika utrošio pomenutih 19 miliona dinara. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Ma

    05.12.2014 12:34
    molim vas
    Za ovakvo bahaćenje iz godine u godinu od 20.000,000-30.000,000 dinara treba kao prvo pitati građane šta bi oni želeli da se učini sa ovim novcem.

    Kome je još do slavlja kad upadamo u ovaj ambis od države osim stranačkim likovima sadašnje vladajuće većine,i malom broju zatupljene omladine.

    Koliko ljudi možemo nahraniti sa dvadeset miliona dinara, kolikom broju dece pomoći, izgraditi azil za životinje, a ne čekati ove iz Lav pivare koji ga naravno neće nikad ni napraviti iako su građani odlučili.

    Najbitnije je dati narodu hleba I igara I da tako zatucan ćuti, trpi I još bude srećan. Ovo se odnosi I na predhodne vlasti kao I na ovu koje pored tolikih problema I nemaštine spiska 20.000,000-30.000,000 miliona za jedno veče.
  • Milivoj

    05.12.2014 10:29
    Parni valjak
    To je info koji sam čuo iz Gradske kuće pre neki dan, kao "u poverenju"...mada čisto sumnjam da neće naprednjaci nekako uvaljati onog Trkulju i eventualno Frajle, koje su očigledno "masthev" O.o
  • 05.12.2014 08:57
    Za promenu,
    može i na Novom naselju, Limanu ili Futogu....
    A može i bez dpčeka, zar ne???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti