Prodavao svoj bubreg, završio na sudu

Oglas objavljen na jednom internet sajtu da se za 12.000 evra nudi na prodaju bubreg, nije privukao samo pažnju onih kojima bi transplantacija spasila život, već i novosadske policije, koja je uspela da dođe do prodavca organa.
Oglas objavljen na jednom internet sajtu da se za 12.000 evra nudi na prodaju bubreg, nije privukao samo pažnju onih kojima bi transplantacija spasila život, već i novosadske policije, koja je uspela da dođe do prodavca organa.

 

Reč je o tridesetogodišnjaku iz okoline Novog Sada, koji je izlaz iz teške finansijske situacije video u prodaji svog organa. S obzirom na to da se ovaj čin podvodi pod delo trgovine ljudima, napisana mu je i krivična prijava.

To je jedna od četiri krivične prijave za trgovinu ljudima koje je novosadska policija napisala od početka godine. Tužilaštvu je prosleđeno i pet izveštaja o delima za koje postoji sumnja da je reč o trgovini ljudima.

Istražujući jedan slučaj zanemarivanja deteta, inspektori su došli do zaključka da je po sredi radna eksploatacija koja se takođe podvodi pod trgovinu ljudima. Takođe, vrbovanje za prostituciju spada u ovo krivično delo, prenose Novosti.

U Novom Sadu je, po rečima Zlatka Ćorovića iz PU Novi Sad, uspostavljena lokalna mreža za borbu protiv trgovine ljudima. Pored policije, uključeni su i Centar za socijalni rad i tužilaštvo, koji međusobno razmenjuju podatke o konkretnim slučajevima, ali istražuju i one gde postoji sumnja da je reč o trafikingu. Zajedno sa Crvenim krstom u nekoliko novosadskih srednjih škola i na Medicinskom fakultetu održane su edukativne tribine na ovu temu.

  • 07.12.2014 16:41
    pa ovo nije samoubistvo
    Sa jednim bubregom moze da se zivi...
  • 07.12.2014 16:39
    smejurija od nebojse st. i drugih
    Samo je nazvan pravni poredak a nema veze sa zdravim razumom.

    Niko nema pravo na tudje telo kao ni drzava na tela gradjana ako oni sami svoje hoce da prodaju.

    A ako su sumnjali da li je tudji pa testirajte DNK testom jel njegov :) Ali ovako je lakse robotizovano bez mozga kaznjavati. Ili sto ne sidjete sa fotelja pa dalje da se predaju drugima NEPOZNATIMA u politickom zivotu pa ako na kraju ne bude nikog sposobnog da je vodi onda rasprodajte i kolonizujte pa ko prezivi do tad i dalje...
  • Toma

    04.12.2014 17:15
    donator
    Da u srbistanu potpisujem tamo neku donorsku karticu, posle da me love nečije džukele zbog krvne grupe i organa??? Neka hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti