FTN pojasnio problem u izveštaju DRI

Povodom izveštaja Državne revizorske institucije (DRI), Fakultet tehničkih nauka je saopštio da je u izveštaju navedeno da je ta ustanova radila u skladu sa svim propisima, a da se sporni deo odnosi na jedan odeljak.
Povodom izveštaja Državne revizorske institucije (DRI), Fakultet tehničkih nauka je saopštio da je u izveštaju o nezakonitim isplatama zarada navedeno da je ta ustanova radila u skladu sa svim propisima, a da se sporni deo odnosi na jedan, manji odeljak.

FTN navodi da na najvećem fakultetu u zemlji studira preko 13.000 mladih, a da radi oko 1.200 zaposlenih pa su navedeni troškovi u izveštaju DRI relativno mali s obzirom na broj zaposlenih i broj studenata koje pokrivaju.

"Treba napomenuti da dobar deo troškova za sopstveno funkcionisanje obezbeđuje sam FTN kroz kroz aktivnosti u realnim tržišnim uslovima u zemlji i inostranstvu. Što se tiče zaključka o licu, koje je na službenim putovanjima provelo 222 dana, treba razjasniti da se radi o redovnim poslovima kontrole motornih vozila, koja se obavljaju na terenu, a koje vrši Departman za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo na osnovu odgovarajućih licenci i ugovora. Ovim poslovima se fakultet bavi već više od 20 godina u sklopu svojih van-nastavnih aktivnosti, a sve isplate su iz sopstvenih sredstava fakulteta", piše u dopisu.

Dodaje se u da su isplate za rad članova Saveta fakulteta vršene na bazi odgovarajućih ugovora, a to je dodatno definisano fakultetskim aktima krajem 2013. god. što je znatno pre nalaza DRI.

"Isplate za plate zaposlenih su vršene u iznosima koje je fakultet dobijao od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za ovu namenu, a u skladu za Zakonom o visokom obrazovanju, važećom Uredbom o normativima i standardima uslova rada univerziteta i fakulteta za delatnosti koje se finansiraju iz budžeta i Pravilnikom o sticanju i raspodeli prihoda fakulteta, kao i na bazi rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za 2013. god. o ukupnom koeficijentu fakulteta. FTN poziva sva nadležna kontrolna tela kao i kompletnu javnost, da uporede i kontrolišu svaku aktivnost ove renomirane obrazovne i naučne institucije", navodi se u saopštenju.

  • mk

    04.12.2014 14:27
    ajao
    I šta sad kao nema problema jer bože moj u pitanju je "jedan, manji odeljak"? Znači bukvalno je rekao "Krali smo, ali budite srećni jer smo mogli još više a nismo" Komedija :)
  • Miro

    04.12.2014 13:57
    Mislim da je pogresno izdavati demante ako je bilo zloupotreba odgovorni trebaj da zavrse na sudu.Neverujem da DRI gresi u svojoj proceni ipak je rec o ozbiljnom telu koje predstavlja drzau.
    FTN je drzavni fakultet pa bez obzira na politicku atmosveru mora da polaze racune drzavi.
  • bože

    04.12.2014 13:43
    kakvi ljudi
    Pa kako vas nije sramota da se pravdate bolje bi vam bilo da ćutite - sramota šta radite I zbog vas kao što ste vi meni da smanjuju mizeriju od plate-SRAMOTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti