Firme propadaju zbog radova u Partizanskoj

Radovi u Partizanskoj ulici, koji traju više od dva meseca, doveli su privatne firme u toj ulici na rub egzistencije.
Radovi u Partizanskoj ulici, koji traju više od dva meseca, doveli su privatne firme u toj ulici na rub egzistencije.

Milovan Moroš, vlasnik auto-servisa, kaže da mu je posao pao za 99 odsto. "Za dva meseca zaradili smo 2.000 dinara. Servis jedva funkcioniše, jer mušterije moraju da voze po trotoaru", kaže Milovan Moroš za "Blic". On naglašava da ima i probleme sa smećem koje se ne odnosi, jer radnici JKP "Čistoće" ne mogu da dođu. Ali, računi za odnošenje smeća redovno stižu.

Slične probleme imaju i ostali vlasnici radnji koje se bave popravkom i održavanjem automobila, a kojih je u ovoj ulici desetak.

"Novih mušterija gotova da nema. Dolaze samo stare mušterije, ali i njima treba da objašnjavamo kako se sada do nas danas stiže", kaže Živica Đurin, vlasnik vulkanizarske radnje "Tri-kom".

Partizanskom je opasno i šetati, jer automobili koriste trotoar i biciklističku stazu da bi stigli do radnji.

Vlasnik "Bifea na ćošku", Milan Cvjetićanin, kaže da mu je obim posla smanjen za trećinu. Cvjetićanin kaže da mušterija skoro nema, ali je zato inspekcija redovna.

"Moje su mušterije u opasnosti zbog automobila koji voze po trotoaru, a lokal mi je svakog dana pun peska", kaže Cvjetićanin.

Mušterije gube i ostali vlasnici lokala u Partizanskoj ulici, koja već mesecima liči na gradilište. Na jednom od auto-placeva za prodaju polovnih vozila kažu da ima dana kada im bukvalno niko ne dođe da pogleda auto. Ista je situacija i u prodavnici mešovite robe "Drink stor", u kojoj je promet, prema rečima radnika Đorđa Trivoinovića, opao za polovinu.

Predragu Nenadu, vlasniku radnje za ugradnju sigurnosnih brava, promet je opao za trećinu. "Mušterije neće da dovoze vozila po kraterima", kaže Predrag Nenad.

Rok za završetak radova probijen je pre 15 dana, a ulica je još uvek raskopana. Radnici JKP "Put" stupili su u štrajk i istog dana ga okončali. Novi rok za završetak radova pomeren je za 20. decembar.

  • 05.12.2014 09:45
    danas u Partizanskoj niko ne radi na izgradnji puta!!! Tisina!!! sta je ovo?
  • gagans

    05.12.2014 08:20
    tamo neki zapad
    pa nismo mi tamo neki truli zapad, pa da na vreme ili pre roka nešto uradimo kao recimo tamo neka Nemačka.....
  • 05.12.2014 06:58
    zivkovic
    Sta? Za dve nedelje sve zavrseno, rascisceno, prevucen nov asfalt ... e da ... kako da ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti