Čistoća daje 15 miliona za mobilne i obezbeđenje

JKP "Čistoća" planira da do kraja godine utroši 12 miliona dinara za obezbeđenje i nabavku mobilnih telefona.
JKP "Čistoća", koja je pre nekoliko dana iz budžeta grada dobila 104,7 miliona dinara za plaćanje dugova i isplatu otpremnina za 84 radnika, planira da do kraja godine utroši 12 miliona dinara za obezbeđenje i nabavku mobilnih telefona.

Odluka da se u poslednjem mesecu ove godine utroši ovaj novac verifikovana je na Skupštini grada većinom glasova odbornika, a Čistoća je već raspisala i tendere za nabavku.

Kako 021.rs saznaje, za mobilne telefone je planirano da se u okviru javne nabavke utroši 2.850.000 dinara. Planirano je da se kupi 231 kartica, dok je za same mobilne telefone planirana suma od 1,6 miliona dinara.

Sem što će pre tendera kupiti dovoljno kartica da polovina zaposlenih dobije telefone, Čistoća je u okviru plana poslovanja posebno dodala i stavku - nabavka mobilnih za 200.000 dinara. Sve ukupno u poslednjem mesecu ove godine Čistoća će za mobilne utrošiti preko tri miliona dinara, iako u prvobitnom planu poslovanja za ovu godinu za tu namenu nije bio planiran ni jedan dinar.

Takođe, Čistoća će za angažovanje privatnog obezbeđenja utrošiti 12 miliona dinara. Planirano je da se angažuje firma koja će obezbediti radnike obezbeđenja za sedište Čistoće na Sentandrejskom putu 3 na dve kapije, kao i na dve kapije na Gradskoj deponiji. Prema tenderskoj dokumentaciji, svaki radnik obezbeđenja bi bio angažovan 174 sata mesečno za minimalnu platu od 21.718 dinara. Ugovor se potpisuje na godinu dana, a kako 021 saznaje, rukovodstvo preduzeća je već spremilo premeštaj portira na druga radna mesta u firmi.

Zbog čega je Čistoći potrebno obezbeđenje kada već godinama imaju ljude zaposlene na portirnicama i zbog čega kupuje mobilne telefone za tri miliona dinara 021 nije mogao zvanično da sazna u ovom preduzeću. Naime, uprava Čistoće koju čine kadrovi SPO i Pokreta "Dinara, Drina, Dunav" već mesecima ne odgovara ni na jedno naše pitanje.

Podsetimo i da je pre nekoliko dana jedan od otpuštenih radnika Čistoće za 021.rs izneo niz inkriminišućih podataka o stanju u ovom preduzeću. (Žarko Bogosavljević)

  • CISTOCA

    15.12.2014 06:59
    ISTINA...
    KONACNO ISTINA NA INTERNETU....
    ALI NAZALOST TO JE SAMO 1% DELA OD 100% ISTINE.
    PRAVA ISTINA JE MNOGO GORA......
  • 09.12.2014 09:31
    A koga zovu po nadimku KRKAN jel u cistoci ili vodovodu , najverovatnije opasan neki gospodin.
  • Zar

    09.12.2014 09:18
    se
    Zar se sad uz kartice ne dobija I telefon za jedan dinar, zašto posebno kupuju telefone?

    Gospodo iz Čistoće (SPO, DDD) uz karticu ćete dobiti I telefon i to touch screen tehnologiju, kad ga vidite oči će Vam ispasti. Verovatno ćete morati na kurs za upotrebu TS telefona, jer je to za vas visoka tehnologija I sve za jedan dinar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti