Hobit manija u Novom Sadu, armija fanatika spremna za spektakl

Novosađanin Dejan Ribić (22) već je rezervisao 346 karata za projekciju trećeg dela Hobita.
Novosađanin Dejan Ribić (22) rezervisao je 346 karata za projekciju trećeg dela Hobita koji počinje da se 11. decembra emituje u Areni cineplex.

On i ekipa novosadskih zaluđenika u trilogije "Gospodar prstenova" i "Hobit" se još od oktobra pripremaju za poslednji Džeksonov spektakl. Imena zainteresovanih, ali samo istinskih fanatika prikupljala su se u pet najvećih novosadskih klubova koji se bave društvenim igrama, a moguće je da će broj fanova koji će zajedno gledati ovaj spektakl biti i veći.

- Već smo obezbedili oko 200 majica koje ćemo nositi na projekciji, kao i kostime i maske, te zajedničku večeru i neku muziku posle. Sa Arenom sam odavno kontaktirao, pa su samo za nas obezbedili jednu od sala - rekao je za 021 Ribić, inače student računarstva na Fakultetu tehničkih nauka.

Kako kaže, u ekipi koja će doći uglavnom su osobe od 15 do 35 godina.

- Za prvi deo skupilo nas se 50-ak da zajedno gledamo, dok nas je na drugom delu bilo već oko 150. Pretpostavili smo da će zato pred poslednji deo biti daleko veće interesovanje pa smo zato malo ozbiljnije sve organizovali. Klubovi su nas pomogli novčano, pa je na kraju od svega ispao čitav događaj - priča Ribić.

Svetska premijera u Novom Sadu i Beogradu

Arena je za ovu ekipu fanova obezbedila posebnu salu za 16. decembar, a projekcija će biti u večernjem terminu, potvrdila je za 021 portparolka Arene cineplex Jelena Galetin. Ona kaže da je interesovanje za treći deo Hobita ogromno i da sem za ove ljude, nikom više neće rezervisati kartu te da se one od danas mogu kupiti u pretprodaji.

- Zatrpavaju nas pitanjima kada će početi prodaja karata i da li se mogu rezervisati. Karte su danas puštene u pretprodaju, ali ne želimo da izdajemo rezervacije. Trenutno se sale pripremaju za projekciju u novoj 3D HFR tehnologiji pa su u tu svrhu kupljene nove naočare za 3D, platno, projektor i sva prateća potrebna oprema. Želimo da publici priuštimo potpuni ugođaj u gledanju ovog spektakla - navodi Galetin.

Cena karte za premijerno emitovanje ovog filma je 500 dinara. Projekcije u Novom Sadu i Beogradu ujedno su među prvima u svetu. Npr. u Španiji emitovanje kreće tek 17. decembra.

Pretpremijerna projekcija filma "Hobit: Bitka pet armija" biće prikazana u 3D HFR (high frame rate) tehnologiji koja umesto 24 donosi projekciju 48 slika u sekundi. Pokreti u filmu dočarani su realnije pa je kvalitet 3D projekcije još bolji. Dodatni kvalitet koji donosi HFR se vidi kod brzih scena u filmu kao i kod kretanja kamere u svrhu praćenja određenog objekta ili osobe u sceni.

Poslednji deo Hobit trilogije traje 145 minuta, a završna scena borbe zauzima skoro trećinu celog filma.

- Bavili smo se logistikom. Ljudi, elfovi, orci, patuljci... Različite kulture, različita oružja, različi šabloni i taktike. Taj sudar će trajati 45 minuta - rekao je Džekson. Bitka počinje kada zmaj Šmaug dođe da pokupi svoje blago koje mu je oduzeto.

Premijera trećeg dela Hobita u srpskim bioskopima planirana je za 11. decembar, a pretpremijera će u novosadskoj Areni biti u noći između 10. i 11. decembra, tačnije pet minuta posle ponoći.

Svetsku premijeru publika će te večeri moći da pogleda i u sali "021" gde će potpuno besplatno uživati uz ovaj spektakl. Naime, Radio 021 u saradnji sa Arenom cineplex obezbedio je 69 ulaznica, koliko ima i mesta u toj sali, za sve one koji ne žele da čekaju redovne projekcije.

Karte će se od ponedeljka 8. decembra deliti na Radiju 021 tokom tri dana, svakog sata od 7 do 16h, kao i putem naše fejsbuk stranice. (S. Krajnović)

  • ivan

    06.12.2014 08:55
    @
    Ajde pročitaj ostale...
  • Zoran

    06.12.2014 08:30
    I ovde ima onih što kefću...
    Evo i u ovoj vesti ima komentara ljubomornih i zavidnih... Žalosno.
    Mi naravno idemo 16.12.
  • 06.12.2014 03:20
    @Ivan - cinični trutovi
    Ajde procitaj prvu recenicu clanka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti