Huligani bejzbolkom pretukli dete na Detelinari bez povoda

Vraćajući se sa treninga, 15-godišnjeg dečaka presrela je grupa huligana i razbila mu glavu jer im nije rekao za koji klub navija.
Porodica Dragičević na Detelinari poslednje dve godine na meti je razbojnika, a preksinoć su doživeli poslednju u nizu neprijatnosti.

Otac porodice, Petar Dragičević za 021 kaže da je preksinoć njegovog maloletnog sina napala grupa huligana i da su mu razbili glavu, zbog čega je završio u bolnici.

On dodaje da dete nije od ranije poznavalo grupu momaka.

"Moj sin (15) se sinoć vraćao sa treninga oko 22 časa, kada ga je grupa od trojice maloletnih huligana napala. Oni su sedeli na klupici kada je prošao pored njih. Tada su počeli da mu dobacuju i pitaju za koga navija. On je odbio da im odgovori. Imali su na sebi navijačke šalove, ali je bio mrak i nije im video obeležja kluba", priča Dragičević za 021.

On dalje navodi da je njegov sin ušao u ulaz, kada je jedan od momaka potrčao za njim i insistirao da dobije odgovor. Jedan od maloletnika je nogom pokušao da ga šutne, ali se 15-godišnjak izmakao. Drugi napadač ga je potom otpozadi udario bejzbol palicom u potiljak.

"Razbio mu je glavu. Kada su videli da je krv krenula, počeli su da beže. Čim je došao kući, odveli smo ga na šivenje", kaže za 021 Petar Dragičević. Policija je obavila uviđaj, a više će se znati u ponedeljak ako se policija uopšte bude oglasila.

Petar ne veruje da će policija uspeti da ih uhvati, kao što to nije uspela da učini ni u prethodnih pet puta kada je ova porodica bila na meti vandala.

"Ne znam zbog čega smo mi tako često žrtve razbojnika, ne verujem da tu postoji obrazac, ali se dešavalo. Prvi put su dvojica naoružanih momaka upala u pekaru na Novom naselju, koju su opljačkali, a ja sam se nalazio unutra i naterali su me da legnem na pod dok istresu kasu. Drugi put su nam neka deca preskakala terasu u pokušaju da ukradu alat, ali smo ih uhvatili na delu, a slično je bilo i treći put, samo su u pitanju bili stariji počinioci", govori Dragičević i objašnjava poslednji slučaj, kada su razbojnici upali u prostorije njegove firme, a počinioci nisu uhvaćeni.

On smatra da država, ni grad Novi Sad, nemaju mere koje bi sprečile ovakve pojave. "Ne znam šta da radimo, osim da se samoorganizujemo i sami branimo od vandala. Ovo bezakonje nije nešto što sam ja želeo, a protiv toga želim da se borim ako nameravam da ovde živim", dodaje za 021 Dragičević.

  • Novosadjanka

    10.12.2014 09:59
    Jedino rigorozne kazne,ali bas ostre mogu da sprece ovu agesivnu omladinu koja se ne boji nicega! Kada njih 50 bude odrobijalo trecinu zivota zbog divljanja,ostali ce se zapitati kada posegnu za palicom ,nozem i koje cim...Ali,dokle god nema zakona -vlada bezvlasce.Sve se opravdava teskim zivotom,pa ajmo onda svi da se poubijamo ...

  • Piplfoks

    10.12.2014 09:22
    @ПатриЈот
    Kako svoju kuću tretirate to smo već videli. Ajde molim te ponašaj se prema ovome kao prema tuđem, tako si manja štetočina.
  • Sale

    09.12.2014 20:17
    @ПатриЈот
    Znaš prijatelju, nemam ja ništa protiv vas izbeglica. I jedan deo moje šire familije je isto izbegao tako da znam koji mentalitet ste doneli... nimalo lep i prijazan mora se priznati. Ne trudite se ni 0.01% da prihvatite nas a vređate se kad neko isp***i na vas. Uglavnom, najveća je sreča što nismo mi morali da bežimo kod vas. Imali bi da kušujemo i da se asimiliramo ili bi kupili po kontejnerima. Smem da potpišem. I eto, i pored toga, nemam ja ništa protiv. Samo te molim jednu stvar. Poštedi nas tvojih mudrosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti