Filmovi "Život nije crn i beo" i "Just life" pobednici Festivala mini filma

Film Andree Kovačević iz Subotice "Život nije crn i beo" dobio je nagradu za najbolji film od strane žirija i nagradu Fondacije 021 za afirmisanje žena na ovogodišnjem Festivalu mini filma, dok je nagradu publike dobio kratak animirani film "Just life" Filipa Stankovića iz Valjeva.
Film Andree Kovačević iz Subotice "Život nije crn i beo" dobio je nagradu za najbolji film od strane žirija i nagradu Fondacije 021 za afirmisanje žena na ovogodišnjem Festivalu mini filma, dok je nagradu publike dobio kratak animirani film "Just life" Filipa Stankovića iz Valjeva.

Žiri je svoju odluku obrazložio time da je Andrein film mali podsetnik za svakoga, da je život lepši kada nismo svi isti i da je lepota života u različitosti. "Film "Život nije crn i beo" u svakom momentu donosi nešto novo, ima jasnu ideju koja se lepo razvija kroz ceo tok filma i nadasve zanimljivu vizuelnu realizaciju", naveo je žiri. Članice Fondacije 021 su u filmu prepoznale aktivnu ulogu devojke koja menja svoje okruženje, daje podršku različitosti, koji svet čini lepšim mestom.

"Filmom sam želela da pokažem da je lepota sveta u tome što smo svi različiti i posebni. Kuća iz filma je zapravo kuća iz moje ulice u Subotici, a nagrade ću podeliti sa Milicom koje glumi u filmu", kaže Andrea za 021.

Festivalsko veče okupilo je ljubitelje filmske umetnosti i autore u Radio kafeu, koji su u intimnoj atmosferi uživali u filmovima na temu JUST LIFE, razmenjujući utiske o prikazanom i glasajući za svoje favorite. Nakon takmičarskog dela programa, dodeljene su nagrade žirija, publike i Fondacije 021.

Nagradu publike dobio je kratak animirani film "Just life" Filipa Stankovića iz Valjeva. Skoro 6000 glasova pristiglo je od publike, kako putem onlajn glasanja, tako tokom festivalske večeri.

Nakon dodele nagrada, usledio je revijalni deo Festivala u kom su bili prikazani svi pristigli filmovi, te su posetioci mogli da uživaju u različitom predstavljanju teme JUST LIFE. Veče je upotpunio bend Nevas trio, koji je džez, pop i latino ritmovima zabavio goste i festivalsku atmosferu večeri produžio do kasno u noć.

Više od 40 kandidata iz Srbije i regiona, poslalo je ove godine svoje filmove. Nagrada žirija je novogodišnje putovanje u Milano pet dana, nagrada publike tablet uređaj Acer, dok je nagrada Fondacije 021 vaučer u Briko esu.

Tradicionalni 8. Festival mini filma je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Pobedničke filmove možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti