Novi Sad do proleća bogatiji za 3.000 stabala

Sadnjom drveća u Rumenki radnici Gradskog zelenila počeli su realizaciju projekta "Sanacija, očuvanje i unapređenje zelenila po zahtevima mesnih zajednica".
Sadnjom drveća u Rumenki radnici Gradskog zelenila počeli su realizaciju projekta "Sanacija, očuvanje i unapređenje zelenila po zahtevima mesnih zajednica".

Tokom akcije biće posađeno 158 stabala raznih vrsta drveća i uređeno 47.375 kvadrata zelenih površina.

Radovi na uređenju zelenih površina obuhvataju orezivanje suvih grana, krčenje samonikle vegetacije, košenje korova i sadnju cveća. Plan radova usaglašen je sa potrebama mesnih zajednica, a njime su prevashodno obuhvaćena prigradska naselja - Rumenka, Veternik, Futog, Ledinci, Kać, Budisava i Kovilj.

- Prigradska naselja su godinama nepravedno bila zapostavljana. Naš plan je drugačiji. Mi postojimo prevashodno zbog Novosađana. Sve što Gradsko zelenilo radi treba da olakša život građanima. Saradnja sa njima je vrlo važna. Kovilj, Budisava ili Ledinci su takođe Novi Sad - rekao je direktor Zelenila Aleksandar Bogdanović.

U prethodnom periodu Gradsko zelenilo je na teritoriji mesnih zajednica posadilo više od 130.000 cvetova i više od 1.000 stabala novog drveća. Ujedno je započeta akcija pretvaranja divljih deponija u parkovske površine.

Do proleća će na teritoriji čitavog Novog Sada biti posađeno do 3.000 stabala.

  • stasa

    09.12.2014 11:06
    (y)
    Naravno da treba da sredite i okolna mesta...a kad to zavrsite dodjite u Novi Sad, pokupite svo granje, svo lisce i svu prljavstinu koju samo gomilate od kosenja do kosenja i od rezanja do rezanja. To je krajnji bezobrazluk.Kog djavola kosite kad trava ostaje ...padne kisa, sve se ubudja, smrdi ceo grad na budj.
  • Grazdanin Pokorni

    09.12.2014 10:56
    gde god nadjes zgodno mesto...
    Pretvaranje jedne kuce u stambenu zgradu podrazumevalo je unistenje oko 15 stabala u dvoristu. Naivno sam verovao da ce da nadju mesto makar za jedan zbun. Ne, sve je prekrio beton.

    Pitam Gradonacelnika: mozete li da pronadjete "donatore" medju izvodjacima u gradu? Da po jednoj parceli od cca 1000 m2 budu u obavezi da doniraju sredstva za sadnju 15-20 sadnica.

    Zasto bih ja kao gradjanin koji finansira Zelenilo bio u obavezi da "ozelenjujem" grad koji je devastiran od strane drugih?


    p.s. prisecam se kako je Djilas onomad nasao "sponzore" za stotine posecenih platana na B.K.Aleksandra u Beogradu. a cena uopste nije bila naivna...
  • Toma

    09.12.2014 10:37
    i NS je zapostavljen
    treba drveće saditi gde god je moguće. Treba radikalno ozeleniti grad koji je potpuno propao i nikada nije bio ružniji što zbog izgradnje što zbog nikakvog zelenila.

    Travnatu površinu između bulevara €pe i novog naselja treba pretvoriti u novosadski "central park". Sve to treba pošumiti i to debelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti