Treća Srbija: Srđa Popović planira destabilizaciju Srbije

Politička organizacija Treća Srbija saopštila je danas da ima informacija da se planira državni udar i destabilizacija Srbije u naredna dva meseca.

Politička organizacija Treća Srbija saopštila je danas da ima informacija da se planira državni udar i destabilizacija Srbije u naredna dva meseca.

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović je rekao da nekadašnji Otporaš i aktivista Srđa Popović zajedno sa nevladinim organizacijama, medijima i pojedincima planira organizaciju demonstracija ispred NIS-ove zgrade u Novom Sadu, upad u objekat, napad na ruske državljane koji rade u toj kompaniji i potom izazivanje nemira u celoj zemlji.

Oni su upozorili da se plan uveliko sprovodi delovanjem pojedinih NVO, medija i pojedinaca, kao i da Popović treba da počne da radi u vojvođanskoj administraciji. Parović je naveo da se plan o državnom udaru u Srbiji sprovodi po istom principu koji su Popović i njegov "Canvas" sproveli u Ukrajni, Gruziji, Egiptu i drugim državama u svetu.

Trećesrbijanci smatraju da iza svega stoji namera da se prekinu odnosi Srbije sa Rusijom, kako bi Srbija na kraju uvela sankcije Rusiji i prekinula odnose sa ovom državom. Oni su kazali i da se pravi plan da dođe do obračuna građana i to onih koji su za prorvropsku Vojvodinu i onih koji su za prorusku Srbiju.

Predstavnici Treće Srbije zatražili su od državnih organa da se ispita delovanje i potom zabrani NVO koji ima Srđa Popović, pozivajući se na odluku Ujedinjenih arapskih emirata koji su tu organizaciju stavili na listu terorističkih organizacija. Oni nisu pružili nijedan dokaz za svoje tvrdnje, ali su naveli da se sprema sličan scenario u roku od šest meseci i u Mađarskoj kako bi bio smenjen Viktor Orban.

Iz Treće Srbije su još dodali da obraćanje javnosti smatraju i ujedno obaveštavanjem za policiju i druge državne organe o planu za državni udar i da su spremni da o svemu, ukoliko budu pozvani, daju informacije u policiji ili tužilaštvu.

  • pilottt

    27.12.2014 18:34
    Strasno
    Gde ima dima, ima i vatre ! Sve je moguce, to sam davno shvatio. A to sto je moguce, davno je isplanirano a sada se realizuje. Pojedincima koji se rasipaju kojekakvim nebuloznim komentarima ne zameram nista. Verovatno nije bilo nikog da ih u njihovom odrastanju i mentalnom razvoju, posavetuju da vise citaju i ako nesto shvate da sacuvaju to za sebe a ne da svoju glupost objavljuju na sva zvona.I na kraju krajeva, to je samo dokaz da smo svi davno u masini a nismo nimalo svesni toga. Citajte ljudi, mozda cete i shvatiti...
  • 11.12.2014 11:37
    wow
    Jel to opet zavladala nestasica lekova?
  • Tito

    10.12.2014 14:51
    Drugovi
    ...pioneri svaka vam čast. Osvjetlali ste obraz naše samoupravne domovine. Tako se brani domovina, tako se postupa sa imperijalistićkim i remetilaćkim faktorom u našem društvu. Ja ovako posthumno dajem svećanu rječ da ću se kod sv.Petra založiti za vaš patriJotski pokret. Sv. Petar je inače Rus po opredjeljenju, no ne bitno, ovdje kod nas se ne djelimo na to tko je Rus a tko infombirovac.
    Samo bih htjel pitati toke je onaj Miler što predstavlja rusiju ovdje gdje ja počivam?
    Kako je moćuno da jedan nijemac predstavlja rusiju?
    Drugi puta kad budete otišli u Kremalj u Dumu obavezno to pitajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti