Ministarka izbacila pokrajinskog sekretara iz protokola

Pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov izbrisan je, na insistiranje republičke ministarke Zorane Mihajlović, sa spiska govornika na otvaranju Samsungove laboratorije na Fakultetu tehničkih nauka, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov izbrisan je, na insistiranje republičke ministarke Zorane Mihajlović, sa spiska govornika na današnjem otvaranju Samsungove laboratorije na Fakultetu tehničkih nauka, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Sekretarijat navodi da je Pavlova pozvao Dekanat FTN-a, a da je u poslednjem trenutku obraćanje pokrajinskog sekretara otkazano na insistiranje Zorane Mihajlović.

- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture očigledno nije prisustvovala u svojstvu ministarke, već u svojstvu funkcionerke Srpske napredne stranke. Mihajlovićeva je zahtevala da se sa spiska govornika izbriše pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, koji je trebalo da se obrati u ime osnivača. Time je grubo prekršena autonomija Univerziteta i događaj je pretvoren u politički miting. Tužno je što ministarka nema poštovanja ni prema najvažnijim institucijama ove države, ni prema mladim ljudima, koji su njena budućnost - navodi se u saopštenju.

- Pokrajinska administracija očekuje da se povodom ovog događaja, kakav se nije desio na obrazovnim institucijama u Srbiji još od devedesetih godina, oglase organi Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, kao i najšira akademska javnost. Pokrajinska vlada smatra da u budućnosti ne bi bilo politički celishodno predstavnike osnivača tretirati od strane gostiju na ovakav način - dodaje se u saopštenju.

Fakultet tehničkih nauka oglasio se saopštenjem u kojem se ogradio od incidenta, navodeći da je protokol otvaranja organizovao Samsung i agencija koju je ta kompanija angažovala, a da fakultet nije imao nikakvog udela u tome.

Otvorena Samsung laboratorija za razvoj aplikacija

Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija koja je otvorena na Fakultetu tehničkih nauka zamišljena je kao centar u kome će studenti različitih profila biti u prilici da rade na praktičnim projektima, stiču nova znanja i lakše dođu do posla u struci.

"Samsung Apps Lab" sadrži 36 radnih stanica za studente, dve radne stanice za profesore, pametnu tablu, dva smart televizora i poslednje modele tableta, pametnih telefona i gear uređaja. Ovakva laboratorija je već otvorena u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu.

  • Saša

    12.12.2014 07:51
    Pitanje je zašto uopšte i zvati na ovakav događaj bilo kog političara!? Šta će oni tu? Velika je šteta što taj Pavlov nije bio tu, a isto tako će i Samsung imati velike koristi od činjenice da je Zorana Mihajlović presekla ukrasnu traku..
    Bože sačuvaj..
    Šta je sledeće? Da idu u porodilište da se slikaju pored porodilje za vreme porođaja, pa da preseku vrpcu?
  • lora

    12.12.2014 07:35
    sve dok nam megadenseri kolo budu vodili, nista me neće iznenaditi
  • 11.12.2014 22:27
    exFTN
    Doros - SNS
    Koliko se sećam, u martu je istupio u ime FTN-a na predizbornom skupu SNS, kada je zajedno sa Vučićem najavio izgradnju nove zgrade za računarske smerove na mestu TMD-a. Tada je bilo "za sedam dana" ali TMD se još uvek raspada. Izgleda se ipak treba još malo dodatno šlihtati...

    Kamo sreće da je onaj gari sa pomorandžom bolje gađao na ispitu iz Algebre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti