Novosadski pčelari dobili novu opremu

Udruženje pčelara dobilo je 250 košnica, 250 pčelinjih društava i 25 kompleta opreme.
Udruženje pčelara dobilo je 250 košnica, 250 pčelinjih društava i 25 kompleta opreme.

Ovu opremu će koristiti 25 mladih pčelara kojima su, u okviru projekta,  obezbeđene i obuke za početnike u pčelarstvu, za izradu biznis planova, a radi podrške u osnivanju sopstvenog biznisa u pčelarstvu.

Navedene aktivnosti sprovedene su u cilju otvaranja novih radnih mesta, podsticanja preduzetništva, jačanja kapaciteta udruženja pčelara, smanjenja migracija iz ruralnih u urbana područja, ali i animiranje mladih da se bave pčelarstvom kao potencijalno unosnim i ekološki prihvatljivim poslom.

"Namera nam je da promovišemo pčelarstvo kao savremenu privrednu granu, i zbog toga smo organizovali razne vidove edukacije za mlade pčelare. U okviru projekta smo moderno opremili dve laboratorije na Poljoprivrednom i Prirodno-matematičkom fakultetu. Krajnja namera projekta je usmerena na brendiranje Fruškogorskog lipovog meda, što je značajno za razvoj privrede i turizma. Nastavićemo da podržavamo sve programe od opšteg interesa" istakla je šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marijana Dukić Mijatović

Cilj projekta "Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona" je jačanje konkurentnosti pčelarstva kao privredne grane u reonu Fruške gore, s akcentom na povećanje tržišnog udela fruškogorskog lipovog meda, proizvoda izuzetnog kvaliteta, karakterističnog za ovo područje.

Pored osam društava pčelara partneri Grada Novog Sada su Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet, kao i Poljoprivredna škola iz Futoga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti