FOTO: Slana bara dobila punkt Hitne pomoći

Novi, četvrti punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć otvoren je danas na Slanoj bari.
Novi, četvrti punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć otvoren je danas na Slanoj bari.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju novog, četvrtog punkta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji se nalazi u okviru zgrade Doma zdravlja Novi Sad na Slanoj bari.

Radi se o potpuno opremljenim prostorijama u kojima će biti smeštena jedna urgentna ekipa Zavoda koju čine lekar, medicinski tehničar i vozač. Prostorije Zavoda će pokrivati i Vidovdansko naselje.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat istakao je da je do pojedinih delova grada, kao što su Slana bara i Klisa, zbog saobraćajnih gužvi, dva mosta, loših vremenskih uslova, do sada trebalo znatno više vremena ekipi Zavoda za hitnu pomoć da stigne do pacijenta.

Prema njegovim rečima, otvaranjem tog punkta vreme stizanja do pacijenta maksimalno je skraćeno, a Grad ima nameru da otvori, gde god za to postoji mogućnost na teritoriji grada, takve punktove. On je najavio da će sledeći punkt biti otvoren na Sajlovu.

  • observer

    12.12.2014 16:36
    Dobar potez
    Dobar potez gradskih vlasti, a hitnjacima želim što manje posla, neka samo trudnice transportuju do porodilišta !
  • pacijent

    12.12.2014 16:16
    vreme dolaska
    Lepo je sto se otvorio punkt da se smanji vreme dolaska HMP.Ali kako obezbediti da uopste i dodju.Kad god sam zvala,upucivali su me do najblize ambulante.Kako sam cula na telefon se javljaju tehnicari a u razgovoru sa komsijom radnikom HMP dobila sam podatak da bas i nemaju puno posla sto sam kasnije i sama shvatila obavestenjem u jutarnjem programu RTV a po ceo dan slusamo urlanje sirena.Zbog cega su se svadjali ko ce doci da radi na ovaj punkt,neki su odbili da rade a nekima je naredjeno da moraju da rade,jeli se mi to kao pacijenti razlikujemo.Ako nemaju dovoljno vozila,neka im se uvede,nevidim svrhu postojanja ili ce i ambalante otvarati svuda po gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti