"Zelenilo" poklanja 200 jelki s busenom vrtićima i ustanovama

JKP "Gradsko zelenilo" pokloniće 200 jelki sa busenom u okviru akcije "Produžimo život jelkama".  
JKP "Gradsko zelenilo" pokloniće 200 jelki sa busenom u okviru akcije "Produžimo život jelkama".

Osnovne škole na teritoriji Novog Sada dobiće 55, vrtići PU "Radosno detinjstvo" 71, a SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici 18 jelki. Preostalih 56 biće podeljeno Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, Dečijoj bolnici, Gerontološkom centru, Savezu paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine, "Raskršću", Savezu gluvih i slepih Vojvodine.

Na spisku su i Centar za dečiju i adolescentnu psihijatriju KS Vojvodine, Sigurna dečija kuća Centra za socijalni rad, Karitas, Dnevni centar za stare osobe, Sigurna ženska kuća, Prihvatilište za beskućnike, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, Betanija, Pokret gorana i još nekoliko ustanova.

Po okončanju božićnih i novogodišnjih praznika jelke će biti posađene na nekoj od zelenih površina u gradu.

"Akcija ima dvostruki karakter. S jedne strane pomažemo deci i socijalno osetljivim grupama stanovništva, a s druge strane štitimo životnu sredinu, apelujući na građane da ne kupuju sečene jelke, nego živo drveće s busenom. Istovremeno se povećava procenat zelenila u gradu, što dovodi do poboljšanja kvaliteta vazduha", naglasio je direktor "Zelenila" Aleksandar Bogdanović.

"Zelenilo" akciju realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Sve jelke će biti podeljene do Nove godine.

  • 18.12.2014 10:22
    коначно
    Нешто лепо и корисно...Надам се да ћемо добити информацију НА КОЈОЈ ОД (преосталих)ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА у Граду ће јелке бити посађене након празника ...
  • MT

    17.12.2014 01:20
    Lepo lepo :) Neka ih mališan okite i uživaju u praznicima...
  • Radosni osmeh

    17.12.2014 01:19
    Divan gest. Mališani će se svakako obradovati :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti