"Energotehnika" protiv aukcije

Aukcijska prodaja "Energotehnike - Južna Bačka" mogla bi da ugrozi snabdevanje električnom energijom u Vojvodini, ocenili su radnici i rukovodstvo ovog privrednog društva.  
Aukcijska prodaja "Energotehnike - Južna Bačka" mogla bi da ugrozi snabdevanje električnom energijom u Vojvodini, ocenili su radnici i rukovodstvo ovog privrednog društva.

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje donela odluku da se aukcija za privatizovanje ove firme održi u septembru. Sutradan, odlučeno je da se ona održi dva meseca ranije, odnosno za dva dana. Kako za Radio 021 kaže Dragan Timotić iz "Energotehnike", ni rukovodstvo ni zaposleni nisu formalno obavešteni o novom terminu.

"Stalno menjanje datuma aukcije stvara nam sumnje u dobronamernost Agencije za provatizaciju i svih koji podržavaju ovakav način privatizacije našeg privrednnog društva", rekao je on.

Kako Timotić kaže za 021, ovo preduzeće posluje sa velikim dobicima, a ima ugovorene radove sa "Elektrovojvodinom", "Srbijagasom", "Fiatom" u kragujevačkoj "Zastavi", kao i na izgradnji Toplane u Zrenjaninu. Kako on tvrdi, neozbiljna privatizacija dovela bi u pitanje ove poslove. Timotić smatra da privatizacija nije problem ukoliko se obavlja putem tendera ili kvalifikovane aukcije, dok obična aukcija ne garantuje nikakvu sigurnost.

"Niko nam ne garantuje da će putem aukcije sve ovo kupiti privrednik koji će nastaviti ovakvu delatnost, za koju smo kvalifikovani, i da će biti uspešno nastavljen rad", ocenio je on. Ukupna procena kapitala koji se privatizuje iznosi oko 660 miliona dinara, a početna cena na aukciji bila bi oko milion i po evra. Kako Timotić kaže, ova cena je izuzetno niska, posebno ako se uzmu u obzir investicije i ugovoreni poslovi. On je najavio i mogućnost štrajka.

  • inženjer

    16.07.2010 10:31
    Kako će biti!
    Ako se stvarno Južna Bačka proda svi mi u Vojvodini to ćemo brzo osetiti, i to sa prvom havarijom. Neće imati ko da interveniše, brzo i efikasno.
    Ovo nije problem samo zaposlenih u Južnoj Bačkoj, ovo bi mogao biti problem svih nas.
    Ako je Beograd odlučio da se mora prodati, zašto je Grad Novi Sad nije uzeo u svoje okrilje i da to bude jedna profitabilna firma u svojini grada koja će delati u Novom Sadu i Vojvodini.
  • 15.07.2010 15:14
    Sta! Srbija opet arci nase, nedajmo Juznu Backu to je vojvodjansko i nije za prodaju da se vlast u Beogradu bogati a mi sve to izgradili, a kada ostanemomo bez struje zbog kvarova, doci ce oni iz BGD da poprave dalekovod i sve kvarove koje se dogadjaju, novi vlasnik ce popravljati i to neko od BGD ljudi, nece, ostajacemo u mraku, i bez grejanja....kao nekada sto su nosili silose iz Vojvodine na u Srbiju, sada sve prodaju i nose nase novce,
  • Laki

    15.07.2010 14:52
    smišljen scenario
    nekom je to veoma atraktivna lokacija i samo možemo pretpostaviti šta će tu da nikne za neko vreme.Nadam se da grešim ali čisto sumnjam.A što se tiče posla koji obavlja južna bačka tek će se videti koje na gubitku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti