Adice dobijaju rekreativni centar

U prostorijama JP Zavod za izgradnju grada danas je održano javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta Grada Novog Sada i to parcele za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa na Adicama.
U prostorijama JP Zavod za izgradnju grada danas je održano javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta Grada Novog Sada i to parcele za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa na Adicama.

Na licitaciji koja je protekla bez primedbi, u prisustvu učesnika i Komisije za sprovođenje postupka prodaje, odnosno davanja u zakup građevinskog zemljišta, parcela je uspešno prodata firmi "SOKO TIM 021" za najveći ponuđeni iznos u visini od 28.766.570 dinara. Parcela broj 2595/2 K.O. Veternik, površine skoro 2 hektara, nalazi se u Ulici Nova broj 12 na Adicama i prema Planu detaljne regulacije predviđena je za izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja.

U okviru budućeg sportsko-rekreativnog kompleksa planira se izgradnja objekta spratnosti P do P+1+Pk ili VP+G, kao i pratećih sadržaja kao što su otvoreni sportski tereni, slobodne i zelene površine.

"Zadovoljstvo mi je što smo danas uspešno okončali javnu licitaciju i što stanovnici Adica u narednom periodu mogu očekivati izgradnju modernog sportsko-rekreativnog kompleksa u svojoj sredini. Ovakvi sadržaji unapređuju kvalitet svakodnevnog života naših sugrađana što je takođe naša obaveza, pored aktivnosti koje planiramo na daljem komunalnom uređenju ovog naselja", izjavio je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Takođe, danas je uspešno završena licitacija za parcelu broj 2461/2 u Futogu, površine 440 m², namenjene za izgradnju porodičnog stambenog objekta. Ova parcela ustupljena je za iznos od 1.330.000 dinara.

  • Mina

    02.02.2015 18:07
    Čitam vest o izgradnji sportskog centra na Adicama i ne mogu da verujem.Koja budalaština,molim Vas slažem se treba i to ali da li ste Vi skoro bili u Adicama pogotovo na toj lokaciji gde planirate taj sportski centar?Živim u neposrednoj blizini i neko je tu pobrkao prioritete a mislim da će se samnom složiti 100% Adičana.Pa ljudi moji mi nemamo ni puta ni kanalizacije ni vode u pojedinim ulicama ni osvetljenja itd itd... To je isto kao kad bi ste na Bangladešu izgradili Mekdonalds!
    Ništa,spremićemo gumene čizme pa kroz ovo Adičko blato ,sa baterijskim lampama i obavezno motkama da nas neki pas ne bi ujeo usput pravo na rekreaciju !
  • Nadja

    19.12.2014 13:47
    Molba
    GRADJANI NOVOG NASELJA (preko 40 000)ZARKO ZELE SPORTSKI CENTAR SA BAZENOM,CEKAMO GA 10 GODINA .NASELJE JE DEO GRADA SA NAJVISE PROBLEMA STO SE bezbednosti tice ,a i najvise su zastupljene porodice s malom decom.Promenila se i vlast,a nas zaboravljate.Mole se gradske vlast da rese ovo pitanje.
  • helen

    19.12.2014 00:08
    Sjaja vest, Adicama je potreban centar sa sportskim sadrzajima. Konacno da su se i nas setili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti