Gradi se novo igralište umesto porušenog

Radnici JKP "Lisje" danas su došli u dvorište na Bulevaru kralja Petra I broj 75 kako bi sagradili dečije igralište koje je juče porušeno zbog pritužbi starijih građana.
Radnici JKP "Lisje" danas su došli u dvorište na Bulevaru kralja Petra I broj 75 kako bi sagradili dečije igralište koje je juče porušeno zbog pritužbi starijih građana.

Kako su za 021.rs ispričali građani koji žive u ovom kvartu i koji su bili ogorčeni zbog rušenja, radnici "Lisja" su im rekli da su došli da naprave igralište sa novim rekvizitima.

Oni kažu da će, koliko su razumeli radnike, novo igralište imati potpuno nove rekvizite. Navode i da im je drago da su gradske vlasti uvidele da je napravljena greška time što je srušeno igralište na osnovu zahteva grupe starijih sugrađana koji su se žalili na buku.

U Zavodu za izgradnju grada, koji je saopštio da je igralište srušeno na osnovu zahteva Mesne zajednice "Narodni heroji" za 021 kažu da će novo igralište biti desetak metara dalje i da će biti bezbednije.

- U dvorištu između stambenih zgrada na Bulevaru kralja Petra I broj 73 i 81 počelo je uređivanje novog kutka za igru najmlađih. Po nalogu ZIG-a novo dečije igralište postavlja se na mestu udaljenom desetak metara od zgrade, a radi veće bezbednosti dece biće ograđeno sa tri strane zbog blizine parkinga. Novo mesto za okupljanje i igru dece biće lepše, bezbednije i bogatije po sadržaju, sa više rekvizita koji će oplemeniti novi, uređeni prostor za igru dece iz ovog stambenog bloka - kažu u ZIG-u za 021.

U ovom preduzeću su naveli i da očekuju da će radnici "Lisja" do ponedeljka završiti gradnju igrališta.

  • ivan

    19.12.2014 19:41
    za ivanaivana
    Draga radjaj decu sebi i vodi racuna o njima.... nemam nista protiv ali ih skloni ispod mog stana... bavi se njima... vodi ih u pozorista bioskope izlete ... ispuni im slobodno vreme :-)
  • Vojvodina u srcu

    19.12.2014 19:21
    za ivanaivana
    Kod nas u Vojvodini se veli 'KANDA' a 'ALO BRE' pricaj tamo odakle si i dosla....Novosadjanka pravo veli :-) .... tucice vas vasa deca Zapamtite sta vam kazem
  • IvanaIvana

    19.12.2014 09:21
    Drage komšije
    Ne mogu da verujem šta ovi ljudi pišu, alo bre prava Novosađanko i ostali, dozovite se pameti! Naravno da igralište ne bi pravljeno da se nije digla medijska prašina, da nismo išli tamo gde je smo išli sto puta pre nego šro su nam srušili igralište, da napomenem bez ikakve najave srušili igralište koje je bilo u planu da se ruši 2015 godine, a ja vas pitam ako je tada bilo u planu zašto ga ruše sada, bez najave dok su svi na poslu, nemaju preča posla???? Bilo kako bilo deca dobijaju igralište to je najvažnije, a te priice hteli smo da premestimo, da obezbedimo bolje, pustite to, znamo šta nam je rekao direktor Ziga, da ne bi sve ove buke ne bi deca imala gde da se igraju.
    Rađajte decu, ona su naše najveće bogatstvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti