Vodovod tvrdi da DS krade vodu, demokrate demantuju

JKP "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je podnelo krivičnu prijavu protiv nekoliko lica i organizacija, između ostalih protiv Demokratske stranke, zbog krađe vode u vrednosti od preko 1,5 miliona dinara.

JKP "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je podnelo krivičnu prijavu protiv nekoliko lica i organizacija, između ostalih protiv Demokratske stranke, zbog krađe vode u vrednosti od preko 1,5 miliona dinara.

Kako navode, prilikom kontrole brojila, u prisustvu komunalnog inspektora, ustanovljeno je da na adresi Bulevar Mihajla Pupina 28 postoji ilegalan priključak na vodovodnu mrežu, na koji su, između ostalih, priključena dva kancelarijska prostora Demokratske stranke, kao i Rumunski nacionalni savet i prostorije Pokreta socijalista.

- Time je ukradeno više od 10 hiljada kubika vode, čime je JKP "Vodovod i kanalizacija" oštećeno za oko 1,5 miliona dinara. Najveći deo tog iznosa, tačnije čak 780 hiljada, potrošnja je upravo Demokratske stranke koja godinama potkrada ovo javno preduzeće, a istovremeno daje sebi za pravo da kritikuje poslovanje JKP "Vodovod i kanalizacija". DS koristi vodu sa ovog nelegalnog priključka, a prijavljena je, kao i ostali koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom, na legalni vodomer u susednom ulazu br. 26. Uprkos tome što se potrošnja sa ovog vodomera do sada delila na sve stanare u oba ulaza, DS čak ni ovaj deo svojih računa ne plaća skoro godinu dana i njihov trenutni dug za vodu iznosi oko 300.000 dinara - navodi Vodovod.

Ovo preduzeće saopštava i da je komunalna inspekcija donela rešenje da se ovaj objekat isključi sa vodovodnog sistema i da se u što kraćem roku prijave u evidenciju JKP "Vodovod i kanalizacija", kao i ostali nelegalni korisnici u gradu, sa kojima se sklapaju sporazumi o privremenom priključenju.

DS: Radi se o političkom progonu

Povodom saopštenja "Vodovoda", reagovao je DS koji je naveo da se radi o "političkom progonu".

- Demokratska stranka je zakupac poslovnog prostora kod JP "Poslovni prostor" i redovno izmiruje svoje obaveze prema JKP "Vovodvod i kanalzacija". Prosečan mesečni račun je 12.000 dinara, a trenutni dug je 114.246 dinara koji nije plaćen zbog blokade računa. Demokratska stranka kao zakupac nema ništa sa instalacijama i stanjem vodomera i zbog toga smo se obratili Poslovnom prostoru da utvrdi činjenice - navode demokrate.

Oni su istovremeno apelovali na Srpsku naprednu stranku da "komunalna preduzeća ne koristi za političke progone i ugrožavanje svih stanara koji žive u dve zgrade među kojima ima starijih građana i dece".

  • bane

    19.01.2015 07:10
    cuj vodovod....
    Jel to novi pristigli kadrovi sa fakultetima na 4 rate vrse obracun....Joj 3D smesni ste...
  • n e l o

    20.12.2014 21:19
    Nisu oni krali,nego kraduckali
  • Mistre Bin

    20.12.2014 20:08
    Nije nikakva vest, prava vest bi bila DS plaća svoje račune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti