Karađorđa nema na spisku spomenika za 2015.

Gradska uprava je saopštila da je Savet za kulturu utvrdio program podizanja spomenika u Novom Sadu za 2015.
Gradska uprava je saopštila da je Savet za kulturu utvrdio godišnji program podizanja spomenika u Novom Sadu za 2015. godinu.

- Na osnovu podnetih inicijativa, sopstvene procene i na osnovu procene mogućnosti za realizaciju, članovi Saveta za kulturu, većinom glasova, predlažu podizanje spomenika Endreu Bajči Žilinskom u Novom Sadu, solunskim borcima u Veterniku i Stefanu Nemanji u Novom Sadu, postavljanje biste Đorđu Tabakoviću u Novom Sadu i biste Dušanu Šijačkom u Futogu, kao i postavljanje spomen-ploče Vojislavu Despotovu u Novom Sadu - navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da na spisku nema spomenika Karađorđu, iako je nedavno najavljeno da bi vođa Prvog srpskog ustanka trebalo da dobije svoje obeležje na Petrovaradinskoj tvrđavi.

  • Lala

    18.12.2014 15:23
    a da prvo..
    vratite spomenik Svetom Trojstvu ?
  • to

    18.12.2014 15:05
    Zaslužni građanin Novog Sada - Karađorđe!
  • ja

    18.12.2014 14:55
    pametno
    Kakve veze ima Karađorđe sa Novim Sadom i tvrđavom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti