Radnicima Dnevnika obećane dve zarade

Radnicima "Dnevnik holdinga" i "Dnevnik štamparije", koji su i danas štrajkovali, Vlada Vojvodine ponudila je da se od prodaje montažnog objekta štamparije isplate dve zarade iz 2009. godine.
Radnicima Dnevnik holdinga i Dnevnik štamparije, koji su i danas štrajkovali, Vlada Vojvodine ponudila je da se od prodaje montažnog objekta štamparije isplate dve zarade iz 2009. godine.

Osim toga kupile bi se mašine za štampanje, repro materijal i realizovao socijalni program. Pokrajinska Vlada podržala je i proces restrukturiranja ovog preduzeća. To znači da se ukida blokada računa kojeg će ubuduće kontrolisati Vlada Srbije i odobrava socijalni program za odlazak u penziju radnika koji bi na to morali da čekaju još pet godina.

Ispred Vlade Vojvodine sa predstavnicima štrajkačkog odbora Dnevnika pregovarao je pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin. On kaže da ponuda Vlade konačno otvara nove mogućnosti za Dnevnik. "Ovo je jedna konkretna ponuda koja, čini mi se, prvi put nas stavlja u poziciju da razgovaramo o situaciji kada novca na računu ima. A posle današnje odluke Vlade Vojvodine da podrži proces restrukturiranja otvaraju se sve perspektive da naizad ovo preduzeće dođe na zdrave noge", tvrdi Vasin.

Raspoloženje radnika negativno

Ako radnici prihvate ponuđene predloge, što će biti poznato sutra, Vasin je tražio pismenu garanciju za to da će štrajk biti zaustavljen i da ga neće ponovo pokretati. Zahtevao je i to da direktorki Dnevnik holdinga Jasmini Mašulović omogući ulaz u zgradu.

Predsednik Sindikata Steva Tomin kaže da će Mašulovićevoj to i dalje braniti, a da će sa radnicima o predlogu Vlade razgovarati sutra, jer je raspoloženje među njima danas bilo prilično negativno. "Očekujem da će zaposleni koliko toliko shvatiti situaciju u kojoj se nalazimo i da moramo početi da pregovaramo ozbiljno, a da se o zaostalim platama nastave razgovori kasnije", objašnjava Tomin.

Mašulovićeva: Niko ne govori o šteti!

Vršilac dužnosti direktora Dnevnik holdinga Jasmina Mašulović ocenila je zahteve štrajkača kao neracionalne i neposlovne i istakla da o šteti koja se nanosi Dnevniku niko ne govori. "I niko ne pominje štetu od deset i po miliona dinara koju je štrajk načinio Dnevniku i niko ne pokušava da preuzme odgovornost za tako nešto niti bilo ko pokušava da prozove odgovorne za nastalu štetu. Ja ću debelo razmisliti šta tim povodom da radim",  kaže ona.

Mašulovićeva tvrdi da su svi dosadašnji pokušaji reorganizacije preduzeća nailazili na negodovanje radnika. Za ranije iznesene optužbe da je ona u sukobu interesa i da preduzeće vodi u stečaj, Mašulovićeva kaže je ona po struci stečajni upravnik, da se time ranije bavila i da je situacija u Dnevniku već bila stečajna kada je ona došla.

Bez obzira na to što su pokrajinske vlasti tražile da se štrajk u Dnevniku već sutra prekine, Sindikalci prete novim protestima u slučaju da ne prihvate predloge pokrajinske Vlade i kažu da bi u narednom periodu mogli blokirati i neki od mostova u gradu. (Vanja Đurić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti