Demolirana kuća advokatkinje iz Novog Sada Tanje Arsić

Nepoznata lica prošle noći su demolirala kuću kod Novog Sada advokatkinje Tanje Arsić.
Advokatska komora Vojvodine saopštila je danas da su nepoznata lica prošle noći demolirala kuću advokatkinje Tanje Arsić, koja je članica pregovaračkog tima Advoktske komore Srbije (AKS) sa Ministarstvom pravde oko zahteva advokature.

Kako za 021 kaže predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić, postoje indicije da ovaj napad ima ulogu zastrašivanja jedne od glavnih predstavnica u pregovorima advokata i Ministarstva pravde.

"Postoji zabrinutost sa naše strane, jer ovaj događaj koindicira sa trenutkom vođenja pregovora. Tanja Arsić je eksponirana u tim pregovorima  kao jedan od troje pregovarača, a zna se u kojoj fazi su sada pregovori. Tu je atak bio na imovinu, bez tragova klasičnog obijanja i oduzimanja stvari", kaže Sikimić i dodaje da je Tanja Arsić dobro i nije bila prisutna u trenutku demoliranja.

"Razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, vodovodne cevi prozori i drugi delovi kuće", navodi Sikimić o domu Arsićeve koji se nalazi u mestu Gložan, nedaleko od Novog Sada. AKV zaključuje da se radi o "obesti, a ne pljački i razbojništvu" jer nije bilo pokušaja ulaska u kuću, već samo namere da se "pošalje upozorenje". O događaju je obaveštena policija i istraga je u toku, kaže za 021 Srđan Sikimić.

Pregovori stručnih timova Ministarstva pravde i AKS juče su prekinuti, ali bi trebalo da se nastave u utorak. Za sutra je planirano održavanje Skupštine AKS na kojoj će se odlučuvati o nastavku protesta advokata, koji traje od 17. septembra u celoj Srbiji.

Ministarstvo pravde osudilo demoliranje kuće advokata

Ministarstvo pravde najstrožije je osudilo demoliranje kuće i pozvalo nadležne organe da što hitnije reaguju tim povodom. "Nadležni državni organi treba da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, a u cilju zaštite sigurnosti građana i njihove imovine", ističe se u saopštenju Ministarstva pravde.

Takođe se dodaje da Ministarstvo pravde podržava apel Advokatske komore Vojvodine i poziva nadležne državne organe da najhitnije reaguju

  • 22.12.2014 13:10
    @Teodosije III
    U tome i jeste problem. Te uređaje treba svako da ima, a ne samo oni koji mogu da ih plate novcem stečenim udruženim zločinačkim poduhvatom (jer ne postoji bolji izraz koji opisuje naše pravosuđe u skupu sa advokaturom).
  • Ovo

    22.12.2014 10:45
    je
    Ovo je samo dokaz o kakvim se novcima I interesima radi kod javnih beležnika, kad su neki spremni na ovakva zastrašivanja I praktično pretnju šta može da se desi advokatima ako ne odustanu od svojih zahteva.
  • Grazdanin Pokorni

    22.12.2014 09:54
    @Mile i ostali
    Mda, ta kuca je legalna kao i dogradjivanje hotela na Futoskom putu, kao i onaj privremeni teniski centar na Naselju, kao i .....milion i po nelegalnh objekata sa sve kucama precednikovih sinova...

    I da se kanemo toga...video sam kucu na Fruskoj Gori koju su pohodili jedno pedeset puta, vise je i ne zakljucavaju (i ne mogu kad su i vrta razbijena), svi kablovi su iscupani iz zidova, jedino jos crep nije dirnut.

    Za pokojnog vlasnika znam da je bio simpatizer SM pa mozda to ima veze....

    Samo da podsetim da je i nas prime minister zavrsio isti fakultet kao i gospodja, tako da, sta se tice majstora obmana - tu su negde po fahu.

    Ovo ima veze sa zastrasivanjem doticne kao i promisljanja babe Marije sa Riblje pijace o Donjem domu britanskog parlamenta.

    Jel' smo mi stvarno maloumni ili je to vase misljenje o nama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti