Novo naselje dobija mini-park

Više od 2.200 sadnica ukrasnog bilja i drveća biće posađeno na Novom naselju, između ulica Seljačkih buna, Dušana Danilovića, Bate Brkića i bulevara Kneza Miloša.
Više od 2.200 sadnica ukrasnog bilja i drveća biće posađeno na Novom naselju, između ulica Seljačkih buna, Dušana Danilovića, Bate Brkića i bulevara Kneza Miloša.

Površina koja će biti pretvorena u mini-park obuhvata oko 12.000 kvadrata, a radnici JKP "Gradsko zelenilo" završiće sadnju zelenila do 31. decembra.

Mini-park se podiže u sklopu akcije ozelenjavanja Novog Sada, koju je krajem novembra pokrenuo gradonačelnik Miloš Vučević, u sklopu koje se u parkovske površine pretvaraju svi prostori u gradu koji nemaju namenu, kao i površine na kojima su stvarane divlje deponije.

"Zelenilo" će posaditi sadnice hrasta, breze, javora, leske, gloga, koprivića, ukrasnog nara, jasminuma, delicija i drugog ukrasnog bilja.

Stanovnici Novog naselja mogu sami da odaberu ime parka slanjem predloga putem fejsbuk profila "Zelenila" – "Gradska bašta", mejlom na adresu marketing@zelenilo.com ili telefonom na 021/21-00-272, svakog radnog dana od 7 do 15 časova. Predloge se primaju do 1. februara.

  • 24.12.2014 17:00
    Jos kada bi nam se deca mogla lepo grati u njemu a da ne ugaze u pseci izmet................
  • Sanja

    24.12.2014 11:10
    Pohvalna ideja
    Ideja je zaista pohvalna,ovaj deo grada je dugo bio zaboravljen.MORAM RECI DA JE SPORTSKI CENTAR NEOPHODAN I HITAN,s obzirom na zivotni tempo i broj porodica s decom.Spens nam je predaleko.
  • Marija

    24.12.2014 08:50
    Neka se zove, neka se zove...
    Neka se zove "Bockalište". Nadam se da ne moram da obrazlažem, ali ako ima neko kome nije jasno, onda izvolite: prvo bockaće se narkomani, drugo bockaće se parovi koji nemaju gde drugo da to rade, treće bockaće se starije žene koje budu prolazile tuda s lančićima i narukvicama (a kasnije i s kesama s hranom), četvrto napadaće i bockaće same nezaštićene žene....Treba li još objašnjenja zašto "Bockalište"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti