Konačno nastavak gradnje Žeželjevog mosta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je sve spremno za nastavak radova na izgradnji Žeželjevog mosta.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je sve spremno za nastavak radova na izgradnji Žeželjevog mosta.

Na gradilištu se već nalazi 120 radnika spremnih da počnu sa radom.

Mihajlović je na gradilištu rekla da je i Vlada Srbije, a i ona lično, u nekoliko navrata proteklih meseci govorila da će učiniti sve kako bi ponovo krenula izgradnja Žeželjevog mosta. "Ovaj most je važan i za Novi Sad i Vojvodinu i celu Srbiju, i sada mogu da kažem da su prevaziđeni svi problemi vezani za nastavak izgradnje mosta, tako da sa sigurnošću možemo reći da će izgradnja Žeželjvog mosta biti završena do sredine 2016. godine", istakla je Mihajlović.

Govoreći o "prevazilaženju problema", ministarka je rekla da joj je drago da je pokrajinska vlada shvatila da samo treba da radi svoj posao. "Više nikada u Srbiji ne sme da se desi da projekti kasne. Na Žeželjevom mostu je došlo do zastoja u radu i to se više ne sme ponoviti", rekla je Mihajlović.

Navela je da će se već u januaru sledeće godine videti rezultati nastavka izgradnje mosta i najavila da će, takođe, u januaru, ona ili stručne službe iz ministarstva obići radove.

Prema rečima ministarke, kontrola radova biće na svake dve do tri nedelje.

Podsetimo, ugovor o gradnji novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, potpisan januara 2011. između "Železnica Srbije" kao investitora i predstavnika Vlade Srbije i špansko-italijanskog konzorcijuma "Azvi-Tadei-Horta", predviđao je da radovi budu završeni novembra 2013, ali radovi do danas nisu ni blizu kraja.

Prvobitna vrednost radova je bila  45 miliona evra. Nedavno je ova cifra uvećana za 2,9 miliona evra na ime "naknadnih radova". Dve trećine projekta finansira Evropska unija, dok preostali deo plaćaju Pokrajina i Grad Novi Sad. Pri tom, Novi Sad plaća trećinu troškova, a Vojvodina dve trećine. Jedno vreme su se Republika, Grad i Pokrajina prepucavali ko je kriv što radovi nisu nastavljeni, mada je obezbeđen ostatak novca, pri čemu je Grad opredelio svoj deo od oko 200.000.000 dinara.

  • Jogi Letač

    24.12.2014 12:42
    Nisam nešto ispratio da je Bajatović skakao sa mosta, kao što je obećao. Naravno, oni su takvi, samo obećavaju. No krivi su glasači što im opet iznova poveruju a zaborave sve laži koje su izrekli.
  • goran

    24.12.2014 09:19
    Kakva drzava takvo i gradjevinarstvo .
  • 24.12.2014 08:50
    Mare
    Ova napucana bolje da ćuti jer svakom izjavom sve se više kompromituje.Zanima me šta će biti sa stanovnicima Podbare koji svaki dan udišu smogčinu kamiona i ostalih mašina koje im prolaze pored prozora.Bruka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti