Ne zaboravite tuširanje na Štrandu i bazenu

Kontrole vode na Štrandu pokazale su da se ne preporučuje kupanje ljudima osetljivijeg zdravlja, dok se ostalima savetuju određene mere opreza.  
Kontrole vode na Štrandu pokazale su da se ne preporučuje kupanje ljudima osetljivijeg zdravlja, dok se ostalima savetuju određene mere opreza.

Kvalitet vode na Štrandu proverava se svakodnevno, a na ostalim kupalištima na Dunavu jednom nedeljno.

Načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju, Milka Popović, ističe da je posle kupanja u Dunavu obavezno tuširanje. "Tuširanje je obavezno, a za osobe koje su osetljivije kože i zdravlja, kao i za vrlo malu decu, ne preporučuje se kupanje", rekla je Popovićeva za Radio 021.

Prema njenim rečima, ispravnost vode na dunavskim kupalištima je promenljiva, a na nju utiču faktori poput domaćeg i prekograničnog zagađenja, kao i vodostaj reke.

Bazen čist koliko i kupači

Voda na bazenima je bezbedna za kupanje, a njena ispravnost se kontroliše tri puta nedeljno. Kako kaže Milka Popović, da bi se dobar kvalitet održao, potrebno je pre i posle svakog kupanja istuširati se i proći kroz dezinfekcionu barijeru. Takođe, veoma je bitno da posetioci bazena za obavljanje fizioloških potreba ne koriste bazene, već dostupne toalete.

"Vrlo često, uzrok neispravnosti bazenske vode je upravo prisustvo onih indikatora koji ukazuju na lošu kulturu korisnika bazena", upozorila je načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju. (Asja Francisti)

  • Davor Santrač

    04.08.2010 13:34
    izveštaj
    Da se isperu VODOVODSKOM VODOM?!!!! Dobar fazon! A koja je razlika?
    Demokratsko pravo svakog posetioca Štranda je da bude glup! Da li ćete se tuširati ili polivati Minakvom, koja se puni u Vodovodu, apsolutno je vaša odluka. Šta god da izaberete, ostaćete glupi, ali ćete dobiti treplje, perajca i još par nogica!
  • STRASNO

    18.07.2010 12:41
    PA SIPAJTE ONU HEMIKALIJU STO OBOJI PISACU DA UMRU OD SRAMOTE KAD SE POPISAJU!!!
    TO SAMO U OVOJ SELJANI IMA DA SE PISA U BAZEN!!
    STRASNO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti