Uklonjeno 200 grafita za nedelju dana

U proteklih nedelju dana, uklonjeno je preko 200 grafita mržnje, a do sada je popisano oko 1000 lokacija u gradu sa kojih je neophodno ukloniti natpise.

U proteklih nedelju dana, uklonjeno je preko 200 grafita mržnje, a do sada je popisano oko 1000 lokacija u gradu sa kojih je neophodno ukloniti natpise.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa direktorom JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandrom Bogdanovićem prisustvovao je uklanjanju grafita ispisanih na ogradnom zidu Katoličkog groblja.

Vučević je početkom decembra oformio "Anti-grafiti" jedinicu koja ima zadatak da sa svih fasada u gradu ukloni grafite koji ruže Novi Sad, a prioritet je uklanjanje grafita koji nose poruke mržnje.

"Iako znamo da nismo pred jednostavnim zadatkom, nastavljamo akciju uklanjanja grafita i u potpunosti smo spremni da prihvatimo izazove koji se pred nas postavljaju, a sve u cilju održavanja grada lepšim i urednijim. Fokusiramo se, pre svega, na uklanjanje grafita sa sadržajem koji širi netoleranciju, mržnju i diskriminaciju, a koji ne dolikuju Novom Sadu. Grad će omogućiti mladim umetnicima da se iskažu i da pokažu svoj nesporni talenat iscrtavajući murale na određenim lokacijama", rekao je Vučević i naglasio da Grad neće tolerisati govor mržnje koji se protivi zajedničkom suživotu Novosađana.

Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović istakao je da ova akcija ne košta građane i ne tereti budžet grada, jer se radi o angažovanju viška zaposlenih radnika u preduzeću.

"Proteklih nedelju dana uklonjeno je preko 200 grafita, a do sada je popisano oko 1000 lokacija u gradu sa kojih je neophodno ukloniti natpise. Ova akcija, pored ozelenjavanja i sadnje na nekadašnjim deponijama treba da doprinese vraćanju sjaja Novog Sada",  istakao je direktor Bogdanović.

Dežurna služba JKP "Gradsko zelenilo" prima pozive svakog radnog dana od 7 do 15 časova putem telefona na broj 021/210-0272, a "Anti-grafiti" jedinica ima zadatak da ukloni natpise u što kraćem roku.

  • 25.12.2014 09:52
    Jeste vi seljaci čuli nekad npr. za Banksy-a?
    https://www.youtube.com/watch?v=WKXcsg3uRkw
    https://www.youtube.com/watch?v=HViUIh-lSLo
    Šta ste odma "zalajali" po grafitima?
    Novosacka malograđanština u svom punom sjaju!!!
    Naravno da nam ne trebaju žvrljotine tipa "smrt ovima, smrt onima!", ali ne trpajte to u isti koš sa istinskom umetnošću.
  • hm

    25.12.2014 09:13
    da
    Prodjite samo Mileticevom ulicom na primer, jeza ima da vas uhvati. Toliko lepih zgrada naruzene grafitima i to u samom centru, to sasvim dovoljno govori.
  • Dzaba

    25.12.2014 07:28
    Ste krecili
    Jedino se pitam koliko dugo ce ovi cisti zidovi potrajati. Kao na zgradi na bul. Jovana Ducica na Bistrici sto skupstina stanara vec dugi niz godina okreci zgradu tj. taj pa par dana, ili nedelja u najboljem slucaju, kasnije osvane nova glupost i onda ljudi opet okrece i tako u krug. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti