"Čistoća" otpustila 56 radnika

JKP "Čistoća" uz otpremnine je otpustila 56 radnika kao tehnološki višak.
JKP "Čistoća" uz otpremnine je otpustila 56 radnika kao tehnološki višak.

Firma sada broji 602 radnika, što je dovoljno za obavljanje delantosti preduzeća, piše "Dnevnik". Dogodine iz ove firme treba da ode i 40 odsto radnika angažovanih preko studentske zadruge, kojih je sad 156.

Ovo preduzeće je, u skladu sa preporukama Grada, ukinulo i Službu obezbeđenja u kojoj je radilo 25 ljudi, što će dovesti do uštede od oko devet miliona dinara na godišnjem nivou. Služba obezbeđenja je koštala "Čistoću" oko 18 miliona dinara, a prema rečima direktora Vladimira Zelenovića, sada će taj posao raditi privatno profesionalno obebeđenje.

Zelenović je rekao da će preduzeće godinu završiti u plusu. Radnicima su isplaćene novembarske akontacije, a u ponedeljak će stići i drugi deo novembarske plate.

"Čistoća" nije u programu poslovanja u 2015. godini predvidela poskupljenje usluga.

Upravu i kadar "Čistoće" čine kadrovi SPO i Pokreta "Dinara, Drina, Dunav". U maju ove godine pojedini radnici progovorili su o problemima u ovom preduzeću. Prema njihovim rečima, otkaze dobijaju neistomišljenici, vozni park je u lošem stanju, kamioni se kvare, plate kasne, a u isto vreme "šefovi imaju službene automobile koje voze kao lične".

  • Spartanac

    27.12.2014 21:06
    Lala
    Molim te, napiši makar inicijale te osobe - živo me interesuje!
  • lala

    27.12.2014 11:30
    U LISJU DOBIO OTPREMNINU 20.000 EURA
    Da li možete da verujete da je jedan "zaslužni" radnik u Lisju dobio otpremninu od 20.000 eura, iako je imao 4 meseca do penzije. Da li se ovako nešto gradu isplati? Da li je ovo možda krivično delo?
    Ovo je sramota!
  • ZELENI

    26.12.2014 15:57
    Da li neko ovog direktora shvata ozbiljno
    Mislim da mnogi Novosađani starosne dobi od 25-35 godina verovatno znaju ovog lika pošto je poznat u kafanskim krugovima pa one koji ga znaju pitam da li biste mu poverili nešto više od kafane koju je vodio naravno sa znakom pitanja kako je i to radio sa svojim legendarnim ortakom Gagijem. Ops pa ovaj mu je ortak i sada u firmi koju tako sjajno vodi. Ljudi pa ovo je smešnije od Žikine dinastije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti