Maksimalna angažovanost zimske službe grada na terenu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je nekoliko lokacija u Novom Sadu na kojima radnici Zimske službe obavljaju svoje poslove.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je nekoliko lokacija u Novom Sadu na kojima radnici Zimske službe obavljaju svoje poslove.

"Obilazimo sve delove Novog Sada da bismo se na terenu uverili kako funkcioniše saobraćaj u gradu. Zimska služba se nalazi u 3. stepenu pripravnosti, a od jutros je angažovana sva mehanizacija i ljudstvo. Ukupno 19 vozila posipača, 15 radnih mašina i 5 vozila sa noževima za skidanje snega trenutno rade na teritoriji grada, uz maksimalno angažovano ljudstvo JKP "Put", "Čistoća", "Gradsko zelenilo" i "Parking servis", kazao je on.

Vučević se zahvalio građanima koji odgovorno postupaju i čiste sneg sa trotoara ispred svojih kuća i zgrada, apelujući na skupštine stanara da se ta ažurnost i nastavi.

Sve ekipe javnih preduzeća su na terenu i do sada je oko 500 kilometara puteva 1. prioriteta posoljeno, a do kraja dana biće posoljena i teritorija drugog prioriteta. Od jutros je potrošeno 100 tona soli, a očekujemo da će biti utrošeno i do tri puta više u toku dana, dok je za mostove i nadvožnjake utošeno 1500 litara tečnog magnezijuma - rekao je gradonačelnik Vučević i istakao da je očigledno da se i u rubnim delovima grada dobro radi i adekvantno se odgovara na izazove koje je sneg postavio pred putare.

Obezbeđena je dovoljna količina putne soli i magnezijum-hlorida za ovu sezonu i putni pravci se održavaju po nivoima prioriteta. Gradski prevoz funksioniše redovno, čiste se i autobuska stajališta, a sinoć je uspešno izvršeno priključenje gradske toplane na Termoelektranu-toplanu Novi Sad koja je potpuno snabdevena gasom i mazutom i radi bez problema. Zimska služba će biti u trećem stepenu pripravnosti do daljnjeg.

Vučevć je lokacije obišao zajedno sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem i članom Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanjom Vukčevićem, koji su ujedno članovi Operativnog štaba Zimske službe, u prisustvu direktora javno-komunalnih preduzeća

  • 29.12.2014 08:04
    E jesu dosadni
    ovi stranački botovi.Kad nemaju šta da zamere onda kažu a gde ste bili prošle godine.Kad padne 15 cm snega oni kažu ima 3-4 cm.Ajde bre izađite i očistite trotoar ispred svoje zgrade ili pomozite starijim komšijama a ne samo da pljujete po svemu i svakome sedeći u toploj sobi ili na dobro plaćenom zaštićenom (ne)radnom mestu.Kakva god da je ova sadašnja vlast u Novom Sadu bolja je od Pavličićeve sto puta kada su u pitanju komunalne službe.I da ne bude zabune,nisam glasao za ovu vlast ali neću glasati na novim izborima ni za preokrenute žute koji nisu sposobni da budu makar prava opozicija već su manje više na nivou drugorazrednih politikanata.
  • 28.12.2014 22:49
    mimi
    1. Gde je bio prošle godine?
    2. Šta je urađeno po pitanju sprečavanja smetova na autoputu, i ostalim putevima bez obzira na rang?

    odg. 1. kod kuće, drugi svakako čiste za njega
    odg. 2. ništa
  • -

    28.12.2014 22:25
    -
    nego gradonacelnice, kome trebaju tezge u katolickoj porti izmedju 26-og i 31-og decembra?

    ne pokrivaju ni katolicke ni pravoslavne praznike a nova godina se ne slavi uz rucne radove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti