Bez većih problema zbog snega

Sneg koji juče padao ceo dan, prestao je da pada tokom noći oko 2h ujutro, pa od jutros nema većih problema u funkcionisanju saobraćaja.
Sneg koji juče padao ceo dan, prestao je da pada tokom noći oko 2h ujutro, pa od jutros nema većih problema u funkcionisanju saobraćaja.

foto: Olivera Amidžić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, moguće je da bude još malo padavina tokom dana, a već od sutra sa više sunčanih intervala i znatno hladnije sa minusom.

Sve trase gradskog prevoza su očišćene i gradski prevoz funkcioniše normalno. Na ulicama je mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća, so je posuta po glavnim saobraćajnicama, čiste se pešačke staze i autobuska stajališta.

U Putu je jutros za 021 rečeno da je na terenu i dalje 38 ekipa, da su putevi I prioriteta očišćeni, a da se sada čiste saobraćajnice II prioriteta, pre svega prilazi zdravstvenim ustanovama i dežurnim vrtićima.

"Vozačima skrećemo pažnju na puteve u okolini Novog Sada, koji su takođe očišćeni, ali zbog jakog vetra sneg se ponovo može naći na kolovozima, koji su dodatno i dosta klizavi. Savetujemo da se posebna pažnja obrati na put za Pejićeve salaše, put Čenej-Kisač-Futog, put za Kovilj i put za Zmajevo", kažu iz Puta.

foto: Ivan Milinkov

Hitna pomoć stavila u pripravnost vozilo za sremsku stranu

Kako je jutros potvrđeno za 021 iz Hitne pomoći, u toku noći nije bilo značajnijih intervencija. Noć je protekla mirno, javljali su se uglavnom hronični bolesnici.

Međutim, za slučaj da se padavine nastave, ekipe Hitne pomoći stavile su u pripravnost još jedno vozilo, specijalno za sremsku stranu, do koje je tradicionalno teže doći kada su ovakve vremenske prilike u pitanju.

Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Ako na parkingu pod naplatom ima više od 5 cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje. Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i firmi.

Uprava za inspekcijske poslove opomenula je građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata, dok predsednici skupština stanara to treba da učine ispred ulaza u zgrade. Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja. Kazne za one koje ne čiste sneg i led kreću se od 5.000 do 20.000 dinara.

Ako želite da pošaljete Vašu fotografiju možete je poslati na mejl radio021@021.rs ili preko poruke na našoj fejsbuk stranici.

  • -

    29.12.2014 21:33
    -
    jos uvek nista nije proslo za ciscenje ulica po telepu
  • -

    29.12.2014 13:48
    -
    jos uvek nije nista proslo telepom
  • -

    29.12.2014 09:15
    -
    osim grtal'ce sa podignutom lopatom jos uvek nije nista proslo telepom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti