SPS formirao novu odborničku grupu bez ijednog socijaliste

Odbornička grupa okupljena oko SPS-a u Skupštini grada Novog Sada je podeljena.
Odbornička grupa okupljena oko SPS-a u Skupštini grada Novog Sada je podeljena.

Predsednik pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović izjavio je danas da odbornici Siniša Sević, Đorđe Petrović i Klaudija Ilić više ne predstavljaju socijaliste u Skupštini grada i da je formirana nova odbornička grupa koja okuplja sedam odbornika.

SPS od danas u Skupštini grada predstavljaju Tihomir Nikolić iz PUPS-a, Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, zatim Petar Ćirović i Branko Pejić, bivši odbornici DSS-a koji su do sada bili samostalni, kao i nekadašnji odbornici DS-a koji su prešli u Novosadski demokratski pokret Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš. Kako je juče i pisao 021, ta nova odbornička grupa se zove "Za Novi Sad".

Bajatović je dodao da je SPS zatražio od skupštinske većine da pomenuti odbornici (Sević, Petrović, Ilić) budu smenjeni, kao i da vrate svoje mandate. Nakon Nove godine znaće se konkretno i šta će biti sa njihovim statusom kako u stranci tako i u Skupštini grada.

Sa druge strane, i dalje aktuelni predsednik gradskog parlamenta Siniša Sević kaže za 021 da do njega nije stigla informacija o formiranju nove odborničke grupe, kao ni informacija da više nije član SPS. "Članovi SPS mogu da budu smenjeni samo odlukom predsednika stranke i predsedništva, koje još uvek nije formirano nakon glavnog odbora", naveo je Sević.

On je dodao da Bajatović nije nadležan da smenjuje članove partije, pa tako ni Klaudiju Ilić i Đorđa Petrovića. Sević nije za 021 hteo da komentariše šta bi se desilo kada bi on bio smenjen sa pozicije predsednika Skupštine grada.

Pred početak današnje Skupštine grada predstavnici opozicije, DS-a i LSV-a protestvovali su zbog načina na koji je pripremljena sednica, jer su budžet kao i svi ostali materijali stigli dva dana pred zasedanje skupštine, a ima skoro stotinu tačaka dnevnog reda.

  • Бачванин

    01.01.2015 22:05
    петокрака
    Па Ћиро што издаде ђеда и оде у комунисте?!
  • 01.01.2015 00:31
    nije lose
    svaka cast bolje ikad nego nikad svi se polako vracaju petokraki
  • 29.12.2014 17:00
    Vučićeva Srbija u punom sjaju... Kupovina, prodaja, prebijanje, hapšenja, otmice. Srbijom vlada potpuni, apsolutni šljam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti