Jelena Vukmanović dobitnica nagrade Novosadske novinarske škole

Novinarka Radio-televizije Vojvodine Jelena Vukmanović dobitnica je ovogodišnje nagrade Novosadske novinarske škole (NNŠ), za sveobuhvatan angažman u oblasti novinarstva i promovisanje javnog interesa.
Novinarka Radio-televizije Vojvodine Jelena Vukmanović dobitnica je ovogodišnje nagrade Novosadske novinarske škole (NNŠ), za sveobuhvatan angažman u oblasti novinarstva i promovisanje javnog interesa.

Jelena Vukmanović kaže za 021.rs da joj je nagrada veoma značajna jer je potvrda da je ono što radi kvalitetno.

"Svakako da prija kada neko osim tebe primeti šta si ti to radio i kako se novinarski razvijaš. Značajno mi je zato što nije nagrada za jednu konkretnu stvar, nego upravo za proces u kom se novinar razvija i raste, za nešto što radiš na druge staze", objašnjava ona.

Kako dodaje, nagrada je posebna motivacija da nastavi u tom novinarskom pravcu. "Kada radiš posao koji voliš, pa još neko primeti i kaže, 'da, ona to dobro radi', svakako je podstrek za dalje", navodi ona.

Jelena Vukmanović kaže da bi istraživačko novinarstvo na svakodnevnom planu trebalo da postoji, ali ukazuje i na to da su ljudi dosta izgubili poverenje u medije, čemu su dosta doprineli i sami novinari. Ona kaže da novinari neretko imaju prepreke prilikom prikupljanja informacija, što nije razlog za odustajanje.

"Uvek treba sagledati sve strane i često se dešava da ponudiš vreme u medijima i državnim činovnicima kojima je posao da, između ostalog, razgovaraju i sa medijima, preko kojih komuniciraju sa građanima koji su ih odabrali, a da se oni apsolutno oglušuju. Često dobijamo samo pismeni odgovor i ne možemo da im priđemo, napravili su zid oko sebe", kaže ona za naš portal, dodajući na to da upravo iz tog razloga, novinari moraju biti uporni.

Vukmanovićeva je diplomu novinarstva stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Za vreme studija radila je kao novinarka radio Signala i za studentsku emisiju "Dekodiranje" koja je bila emitovana na Radio-televiziji Vojvodine, a nakon nekoliko meseci rada u agenciji Tanjug, počela je da radi na RTV.

Tokom ove godine radila je autorski film o Gavrilu Principu povodom stogodišnjice atentata na cara Ferdinanda, izveštavala sa terena tokom izbora na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, te učestvovala u pripremanju emisije "Radar".

NNŠ ovo priznanje dodeljuje od 2001. godine, a dosadašnji laureati su Jovana Zdjelarević, Duška Bajić, Igor Mihaljević, Maja Dragić, Žarko Bogosavljević, Asja Francisti, Dejan Stojčić, Branka Dragović, Dimitrije Vidanović i drugi. (Suzana Stojićević)

  • engin

    29.12.2014 14:57
    neistina
    ferdinand nije bio car
  • Duda

    29.12.2014 14:29
    A ko ce sledece godine
    Mislim da je Duda podelila svim svojima nagrade tako da je sledece godine ostala bez laureata. Jedino da krene opet ispocetka...
  • sonja

    29.12.2014 14:07
    Ista ekipa iz kafane i "ekipe" vrti nagradu u krug. Ko je sledeći laureat? Krstić, Latas, Klaić?
    Ova devojka je nešto i uradila, ali Jovana Zdjelarević!! Dudo, menjaj malo, ovako je baš providno...pozzzz laureatima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti