Energotehnika prodata, Elezović najavio tužbu

Kako Radio 021 saznaje, preduzeće "Energotehnika - Južna Bačka" prodato je na današnjoj aukciji u Agenciji za privatizaciju za 4,9 miliona evra.  

Kako Radio 021 saznaje, preduzeće "Energotehnika - Južna Bačka" prodato je na današnjoj aukciji u Agenciji za privatizaciju za 4,9 miliona evra.

Kako za naš radio kažu u Agenciji, preduzeće je kupila firma "Energija tehnika tehnologija DOO" iz Novog Sada. Na sajtu Agencije za privredne registre, zavedena je kao društvo za energetske usluge i održavanje energetskih objekata, a kao pretežna delatnost navodi se postavljanje električnih instalacija i opreme.

Preduzeće je prodato uprkos protivljenju rukovodstva i radnika. Kako za naš radio kaže Dragan Timotić iz "Energotehnike", radnicima nije bilo dozvoljeno prisustvo na današnjoj aukciji, iako je bila javna.

Prema njihovoj oceni, loša privatizacija bi mogla da ugrozi snabdevanje električnom energijom u Vojvodini. Dragan Timotić smatra da privatizovanje nije problem ukoliko se obavlja putem tendera ili kvalifikovane aukcije, dok obična aukcija ne garantuje nikakvu sigurnost. Takođe, izneta je sumnja da postupak privatizacije "Energotehnike", kako navodi konsultant Branko Pavlović, "samo formalno vodi država, jer su se o načinu kupovine unapred dogovorili predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović i Viktorija grupa".

Dušan Elezović je demantovao ove tvrdnje. On je u izjavi za Radio 021 najavio krivičnu prijavu protiv osoba koje su iznele ovu sumnju, rekavši da će to morati da dokažu na sudu. "Ne učestvujem u privatizaciji ni na jedan način, niti imam mogućnosti da utičem na postupak privatizacije, niti mogu da učestvujem u njoj", rekao je on.

Ukupna procena kapitala koji se privatizuje iznosi oko 660 miliona dinara, a početna cena na aukciji bila je oko milion i po evra. (Asja Francisti)

  • j. backa

    24.02.2011 11:23
    D.S cela Srbija
    steta sto nema vise takvih partijskih kolega .bila bi Srbija u vlasnistvu gospode iz viktoria grupe odnosno demokratske stranke
  • Petar

    02.09.2010 12:03
    prevare
    Ako dobro pogledamo,
    sve je to vec vidjeno!

    Evo zanimljivih tekstova

    http://www.aikb.net/forum.htm
  • pera

    26.08.2010 15:52
    lopovi
    pošten čovek nmož dobiti ito malo akcija da vredi nešto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti