Trka skutera na Štrandu za vikend

Na Štrandu će se ovog vikenda održati prva međunarodna trka skutera na vodi pod nazivom ''Novi Sad Super Cup'', u organizaciji Džet ski kluba ''Motojet''.
Na Štrandu će se ovog vikenda održati prva međunarodna trka skutera na vodi pod nazivom ''Novi Sad Super Cup'', u organizaciji Džet ski kluba ''Motojet''. Biće to prva motonautička trka ovog tipa u Novom Sadu i Vojvodini, a u dva takmičarska dana na Štrandu će se takmičiti oko 30 vrhunskih vozača iz cele Evrope.

Takmičenja koja će se u subotu i nedelju održavati od 11 do 15 sati voziće se u tri discipline: ski, runnaboat i freestyle, i u nekoliko klasa. Očekuju se takmičari iz Italije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja u regionu. Zanimljivo je da će se po prvi put u našoj zemlji takmičiti i aktuelni svetski prvak, Kevin Reiterer, iz Austrije. Takmičenju će prisustvovati i osvajač svetskog kupa Dalibor Durković iz Hrvatske, kao i njegov zemljak Slaven Ivančić, koji će se trkati, a koji takođe poseduje titulu svetskog šampiona od pre nekoliko godina.

Svaka trka traje između 10 i 15 minuta, a voziće se oko bova koje će biti postavljene nizvodno od centralnog platoa na Štrandu. Prema rečima organizatora, posebna pažnja je posvećena bezbednosti kupača i posetilaca Štranda, tako da će taj prostor potpuno biti odvojen od ostatka plaže.

Vozi bezbedno

U toku dva takmičarska dana, na Štrandu će biti organizovana i akcija ''Vozi bezbedno'', namenjena svim sadašnjim i budućim vozačima vodenih skutera. Za sve posetioce Štranda sa plaćenom ulaznicom posmatranje trka će biti besplatno.

  • 16.07.2010 08:20
    "Biće to prva motonautička trka u Novom Sadu i Vojvodini" Koliko se secam 80ih su se odrzavale trke glisera u Novom Sadu ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti