Narodnjaci trešte i u supermarketu?

Manji broj građana koji je danas kupovao u supermarketu Roda imao je priliku da po prvi put u jednom objektu ovog tipa sluša i modernu turbo folk muziku.
Manji broj građana koji je u petak 2. januara kupovao u supermarketu Roda na izlazu iz Novog Sada ka Temerinu, imao je priliku da po prvi put u jednom objektu ovog tipa sluša i modernu turbo folk muziku.

Nešto posle 12h ovim velikim objektom prilično glasno odzvanjali su taktovi neprijatnih pesama prilagođenih za specifično poimanje muzike i ambijenta, uglavnom prilagođenih za tipske kafane, pekare, taksi vozila, gradske autobuse ili privatnost doma i automobila.

Od pojave velikih prodavnica i tržnih centara, kako u Novom Sadu tako i šire, nije praksa da se i ovakva muzika pušta preko razglasa jer menadžment obično vodi računa da se kupci osećaju prijatno, a ne suprotno. Iako iz godine u godinu istraživanja pokazuju da u Srbiji svaki drugi građanin sluša narodnu i turbo folk muziku, a druga polovina svu ostalu, nije poznato šta je nagnalo na takav potez radnike ili menadžment ovog objekta poznatog po drugačijim kriterijumima poslovanja. Vlasnik ove prodavnice na Temerinskom putu je hrvatski Agrokor koji je kupio Merkator koji je prethodno kupio akcije Rodića.

Inače, već godinama unazad praksa u Srbiji je takva da prodajni objekti, od pekara do tržnih centara mahom rade tokom nekog od 10 neradnih dana za vreme državnih i verskih praznika, sem 1. i 7. januara.

  • Finac

    06.01.2015 18:01
    Da li sam fin, il' nisam, nije ni bitno...
    Preglasna muzika me jednostavno nervira, u prodavnici prilikom kupovine.
    Danas sam ušao u prodavnicu "Zelena pijaca" u Puškinovoj, i kada sam se obeznanio od prejake muzike, naprosto je grmelo, samo sam ostavio korpu i izašao napolje. Kupovinu sam ipak obavio, ali na nekom drugom mestu.
    Ko razume, shvatiće...
  • Cinik101

    06.01.2015 17:00
    a sta cu ja?
    Blago vama, vi bar imate o cemu da pisete. U mini marketu u mom kraju gde ja kupujem ne pustaju nikakvu muziku, samo vesti...
  • Sale

    06.01.2015 10:42
    @ju svi fini
    Ima ih gomila koji se foliraju ali prijatelju, shvati da ima nas koji to ZAISTA NE PODNOSIMO. Da li to znači da sam fini ne znam ali znam da mi te baljezgarije vređaju inteligenciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti