Bulevar Evrope i pešački most, najveći projekti za 2015.

Zavod za izgradnju grada ove godine imaće na raspolaganju 3,1 milijardu dinara za investicije u gradsku infrastrukturu, a po rečima direktora ZIG-a Gorana Višnjića u toku 2015. godine biće završeni Bulevar Evrope, pešački most do Ribarca i nova zgrada Hitne pomoći na Somborskom bulevaru, ali i kanalizacija u prigradskim naseljima.
Zavod za izgradnju grada ove godine imaće na raspolaganju 3,1 milijardu dinara za investicije u gradsku infrastrukturu, a po rečima direktora ZIG-a Gorana Višnjića u toku 2015. godine biće završeni Bulevar Evrope, pešački most do Ribarca i nova zgrada Hitne pomoći na Somborskom bulevaru, ali i kanalizacija u prigradskim naseljima.

"Zaista postoji disbalans između infrastrukturne opremljenosti grada i prigradskih naselja. Izdvojili smo 170 miliona dinara za izgradnju kanalizacije u Kisaču, raspisali tender na kojem je kao izvođač radova pobedio "Graditelj NS". Očekujemo da će kanalizacija u celom Kisaču biti završena ove godine. U Kisaču smo rešili i pitanje atmosferske kanalizacije. Radi se druga faza kanalizacije u Stepanovićevu. Radi se prečistač u Stepanovićevu, kao i u Kovilju. Jedan deo kanalizacije napravili smo prošle godine u Rumenki i napokon preuzeli od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izgradnju prečistača. Uz završen povezni kolektor od Kisača do Rumenke ceo taj sliv bismo povezali na prečistač u Rumenki", naveo je Višnjić.

I dok izgradnja vodovoda i kanalizacije za Bocke stoji, jer nedostaju neophodne saglasnosti vlasnika parcela da kroz njih prođe gradska infrastruktura, izgleda da će sačekati i podzemna garaža ispod Trga republike.

"Planiramo ove godine i da parterno uredimo Trg republike i okolinu. Kritikuju nas zbog novca koji tu ulažemo, iako navodno postoji projekat za podzemnu garažu. Ne, ne postoji glavni projekat podzemne garaže. Bio je konkurs za idejno rešenje Trga, gde je na prva tri mesta podeljeno 60.000 evra. Na tom terenu, u takvoj blizini Dunava, prema rečima potencijalnih projektanata, ne postoji nijedan izvođač koji bi mogao da da garancije za hidroizolaciju. Štaviše, objašnjeno nam je da bi izgradnja te podzemne garaže, vrednoj po proceni oko 12 miliona evra, zahtevala i novi trafo i dva agregata koji bi dve godine neprekidno ispumpavali podzemne vode iz tog dela grada. Mislim da je to suludo. Neophodno je da se nađe rešenje za garažu u jednom momentu. Lepo su zamišljene garaže ispod gradskih trgova, sve je moguće danas izgraditi, ali se postavlja pitanje koliko bi to koštalo, koja je studija izvodljivosti i opravdanosti, kada bi nam se to vratilo, u ovom ekonomskom momentu misim da je sjajno to što radimo s Trgom republike", kaže Višnjić.

Opozicija u gradskom parlamentu uglavnom kritikuje nedostatak plana razvoja i neostvarivanje planiranog tokom godine. Višnjić odgovara da ga kritikuju da u ovogidišnjem programu ima puno projektovanja, a upravo je to po njegovom mišljenju osnova za dalji planrani razvoj grada.

  • 18.02.2015 16:09
    debra morgan
    Pozdrav Am gospođa, Debra Morgan Am legitiman i pouzdan zajam zajmodavac daju kredite
    na jasan i razumljiv uslovima na 2% kamatne stope. iz
    $ 12.000 do 7.000.000 $ USD, Euro i funta Only. Dajem out Business Krediti,
    Osobni Krediti, studentski krediti, auto krediti i krediti isplatiti zapisi. Ako
    potreban kredit ono što morate učiniti je da me kontaktirati
    na: morgandebra816@gmail.com
    Bog te video.
    Regards,
    Mrs Debra morgan
    E-mail: morgandebra816@gmail.com


    Napomena: Sve odgovor mora biti poslati na: MORGANDEBRA816@GMAIL.COM
  • 13.01.2015 17:22
    cinjenuca nikad spomenuta
    Ne samo sto Sailovo na divlje grade nasilnici kojima je izgleda vojvodina kriva sto su ih komsije ko zna ko sve napao u Hrvatskoj itd., nego zakocili ARHEOLOSKU ISKOPINU pre par godina koja je mogla biti turistivka atrakcija mozda... Pa bi zaradio i grad a i oni dobili infrastrukturu i ko zna koje pluseve sve...
    Ali ne moze to da shvati neki divljak cak iako jeste iz grada odatle...
    A drugo nema pravo da skrnavi i koci nauku.
  • Piplfoks

    07.01.2015 17:08
    @Watson
    Jasno je meni da je tvoj intelektualni nivo ravan tvojim sposobnostima uklapanja u društvene norme, ali nisam ja tu da te školujem. Dovoljno ti je znati da su se normalni ljudi uselili tamo gde je za život. Nenormalni, poput tebe, podigli su tornjeve sa lavovima u blatu i već 15 godina skiče što se civilizacija nije rasprostrla do njihovih vrata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti