Svi gradonačelnici Novog Sada na jubileju Gradske kuće

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zajedno sa članovima veća i bivšim gradonačelnicima održao Svečanu sednicu povodom obeležavanja 120 godina Gradske kuće.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zajedno sa članovima Gradskog veća, a u prisustvu bivših gradonačelnika i predsednika Skupštine grada, održao Svečanu sednicu veća povodom obeležavanja 120 godina od završetka izgradnje Gradske kuće u Novom Sadu.

Značajnom jubileju, obeležavanju dana kada je pre 120 godina današnja Gradska kuća postala sedište novosadske uprave i administracije, prisustvovali su i bivši gradonačelnici i predsednici Skupštine Jovan Dejanović, Boško Petrov, Maja Gojković, Zoran Vučević, Igor Pavličić i Aleksandra Jerkov. Vučević je tom prilikom izjavio da su okupljeni na svečanoj sednici, upriličenoj ovim povodom, zajednički sagledali razvoj Novog Sada u prošlom vremenu, i predvideli perspektive razvoja u bližoj i daljoj budućnosti.

"Svojim prisustvom, današnji jubilej uveličali su i ugledni Novosađani, bivši gradonačelnici i predsednici Skupštine grada, koji su svojim radom obeležili jedan deo istorije grada i dali doprinos njegovom razvoju. Raduje me činjenica što sa bivšim gradskim čelnicima šaljemo sliku iz Gradske kuće da bez obzira na stranačke i političke razlike, mi u Novom Sadu radimo sve za bolji i razvijeniji grad", istakao je on.
Vučević je dodao da borba za Novi Sad iznad svih dnevno-političkih razlika, a da sukob ideja treba da bude usmeren isključivo ka boljitku Novosađana.

"Nadam se da će Gradska kuća nastaviti da bude ne samo u građevinskom smislu reprezentativan objekat, već i simbol razvoja grada kao lokalne samoprave, a da će Novi Sad uvek biti ponosan srednjoevropski grad s epitetom Srpske Atine", rekao je gradonačelnik.

Prvi glasovi o izgradnji Gradske kuće mogli su se čuti još 1861. godine, a sama realizacija projekta započeta je 1869. godine kada je formiran Odbor za gradnju Varoške kuće. Zbog političkih kriza, rata i elementarne nepogode, Novosađani su čekali tačno dvadeset i pet godina do konačnog završetka izgradnje Gradske kuće.

Prema planu Đerđa Molnara, za samo godinu dana neimari su izgradili ovaj objekat koji je ubrzo postao jedan od najprepoznatljivijih i najpoznatijih simbola Novog Sada. Svi prisutni u Gradskoj kući na Svečanoj sednici dobili su na poklon publikaciju izdatu povodom stodvadesetogodišnjice od izgradnje Gradske kuće u Novom Sadu.

  • Teodosije III

    05.01.2015 17:35
    @Xy
    Hvala na podrsci. Nazalost moj otac je umro pre 22 godine, ali je covek o kome sam pisao ziv. Bolestan ali ziv!
  • No Name

    05.01.2015 16:24
    Samo pitam?
    A Bora Novaković nije bio pozvan?
  • xy

    05.01.2015 16:16
    Gospodin Teodosije III je vrlo odlucan i hrabar covek,jer ima mnogo istine u njegovom komentaru.To normalno ni jedna generacija vlasti u ovoj zemlji ne bi priznala.Gospodin Jova bi mogao da uziva u svojim zlatnim godinama i da se kloni medija,njegovo vreme je ipak proslo,ali on to tesko prihvata.Gospodinu Teodosiju III i ocu, ako je ziv, zelim sve lepo,lepse nego u osamdesetim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti