Potvrđene presude za "Laundž"

Vrhovni kasacioni sud odbio je žalbe Tamaša Kolara i Srđana Bovana za ispitivanje pravosnažnih presuda kojima su, zbog požara u kafiću "Laundž" u Novom Sadu, 2008. godine, osuđeni na po sedam godina zatvora.

Vrhovni kasacioni sud odbio je žalbe Tamaša Kolara i Srđana Bovana za ispitivanje pravosnažnih presuda kojima su, zbog požara u kafiću "Laundž" u Novom Sadu, 2008. godine, osuđeni na po sedam godina zatvora.

Sud je saopštio da je kao neosnovane odbio žalbe osuđenih i njihovih branilaca na presude Okružnog suda u Novom Sadu i Vrhovnog suda Srbije.

Kolar i Bovan su prvostepenom presudom bili osuđeni na po 10 godina zatvora, ali im je Vrhovni sud smanjio kazne, pa su pravosnažno osuđeni na po sedam godina zatvora. Vrhovni sud Srbije smanjio je kaznu i Bojanu Kulačaninu sa pet na dve godine zatvora, dok je Milošu Maleševu kazna ostala ista - 12 godina zatvora zbog izazivanja požara u kojem je poginulo osmoro ljudi.

U požaru u kafeu "Laundž" 17. februara 2008. godine stradali su Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27), a teške telesne povrede zadobili su Aleksandar Antić i Maja Milikšić.

  • Hahahaha

    17.07.2010 09:45
    prava sramota
    Prava sramota je to sto su neduzni u zatvoru, a pravi krivci jos uvek nisu!!!
    Ova vest je za mene nepravda, skolski primer!
  • tnt

    17.07.2010 07:11
    Podrska
    Podrzavam da se okrivi i INSPEKCIJU.
    Da se zna sta i ko radi i kolika je odgovornost. Treba da bude opomena.
    Da li placamo porez da bi oni dobili i mito?
  • zoltan

    16.07.2010 17:57
    inspekcija
    Hm. Niko se nije setio da tuži inspekciju jer nisu radili svoj posao kako treba? Mislim da su krivi: 1. onaj ko je zapalio 2. onaj ko je bio vlasnik i odgovoran za "lako paljive materije" u enterijeru, pa držao prostor zaključan 3. onaj ko je imao posao da spreči mogućnost ovakvog scenarija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti