Prekršajno kažnjavanje švercera od polovine januara

Šverceri u autobusima GSP-a počeće da dobijaju prekršajne prijave od polovine ovog meseca, saznaje 021.rs.

Šverceri u autobusima GSP-a počeće da dobijaju prekršajne prijave od komunalne policije od polovine meseca, saznaje 021.rs.

Kako nam je nezvanično rečeno u Gradskoj upravi, primena ove novine počeće nakon što se odluka objavi u Službenom listu grada i potom prođe zakonskih 8 dana za stupanje na snagu. Prema odluci, svako ko bude uhvaćen bez karte u autobusu i odbije da plati doplatnu kartu dobiće prekršajnu prijavu od komunalaca i kaznu od 6.000 dinara, a ako plati u roku od 8 dana kazna će biti 3.000 dinara.

U GSP-u su za 021.rs naveli da će o novinama u kažnjavanju švercera javnost informisati kada odluka stupi na snagu, a podsećaju da će građani koji budu uhvaćeni bez karte i dalje moći da na licu mesta plate doplatnu kartu od 1.650 dinara i time izbegnu prekršajnu prijavu.

Podsetimo da je gradonačelnik Miloš Vučević izjavio da je ova novina uvedena "prvenstveno zbog građana koji redovno plaćaju gradski prevoz".

Iako su sličnu odluku u Beogradu zaštitnik građana i pravnici ocenili kao protivustavnu, a pokrenut je i spor pred Ustavnim sudom, gradonačelnik je naveo da je stav Novog Sada da je odluka u skladu sa zakonom i da je Grad već uskladio svoje propise sa Zakonom o prekršajima.

  • uzrok

    30.01.2015 09:30
    posledica
    Pojacano svercovanje je posledica siromastva i nezaposlenosti. Da li cu da kupim tri hleba ili platim (od sutra) 89 dinara za kratku voznju? Neka vlast obezbedi radna mesta, pa ce sve doci na svoje.
  • Nenad

    07.01.2015 18:24
    U pravu su
    Potpuno se slazem sa ovom odlukom.Svako izbegavanje obaveza treba da se kaznjava.Ako koristis neku uslugu ili kupujes robu logicno je da za to platis odredjenu cenu.
  • Roki

    07.01.2015 17:46
    da pitam....
    Radim u Eps-u a nece dzaba struju da mi daju jel to o.k.???Podrzavam svercere dok god ne bude normalno u busevima..klima itd...mesto za sedenje...Stavite knjige utisaka pa cete videti sta ce ljudi pisati...I da kazem da je pokazna karta u pariskom metrou 38evra!!!!!!A karta za Kovilj,Budisavu 6000..dokle bre lopovi,dokle?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti