Love babuške na napuštenom gradilištu na Salajci

Na napuštenom gradilištu, na uglu Partizanske i Sentandrejskog puta, gde je sada napravljeno veštačko jezero, po lepom vremenu ribari bacaju mreže i love ribu.
Na napuštenom gradilištu, na uglu Partizanske i Sentandrejskog puta, gde je sada napravljeno veštačko jezero, po lepom vremenu ribari bacaju mreže i love ribu.

Radovi na sadašnjem veštačkom jezeru počeli su 2008. godine, a po tadašnjem zakonu nije propisan rok završetka objekta. Zato Građevinska inspekcija nema zakonske osnove da sankcioniše vlasnika što na temeljima budućeg poslovnog objekta nastaje jezero. Gradilište je prošle godine samo prinudno ograđeno.

Zdravstvena ispravnost ribe sa tog lovišta brine mnoge, ali su još više zabrinuti okolni stanari. Od kada je preduzeće "Euro foundation" na tom mestu prekinulo radove, stvorile su se ogromne količine vode, koje mogu da potkopaju temelje njihovih zgrada.

Sto kvadrata gradilišta je ograđeno, ali mnogi kidaju žičanu ogradu, ulaze i zabacuju mreže. Onima koji stanuju u okolini nije do ribe. Boje se za temelje kuća a leti od zmija i pacova.

Milan Rekić sa Sentandrejskog puta kaže da su temelji njegove zgrade prekriveni vodom koja je duboka 50 centimetara.

Portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović kaže da su radnici tog preduzeća nekoliko puta uništavali glodare i insekte oko gradilišta. "Nemamo pravo da uđemo na privatni posed, ali naši radnici su u više navrata radili deratizaciju okolnog prostora i obodnog dela gradilišta", kaže Aćimović.

Više puta smo pozivali firmu "Euro foundation", koja je investitor radova na Salajci, ali niko nije odgovorio kada će velika močvara biti isušena.

  • 27.01.2015 14:25
    nije samo liman mocvara
    Eto polako pa ce opet biti mocvara u Vojvodini i razne "zivotinje" ce se razmnoziti tu...kao sto je i nekad bilo
  • lala

    09.01.2015 05:45
    Salajčanin sam već 50 godina. Salajku volim i živim u njoj.Gledam juče vijanje Božića i ne mogu da verujem. Medju okupljenim svetom, najmanje salajčana. Na prste dve ruke da ih nabrojiš.Moj komšija Slavko, uparadjen, baš u to vreme, "ide malo do grada, da prošeta", Rada, pred čijom kućom se manifestacija odigrava, nije ni izašo na ulicu. Zima mu. Bunja, Jova Bulka, Veker,Bata zlatar, svi stari salajčani, koji žive u Novom Sadu, ne u Nemačkoj, Švedskoj, Americi, nisu došli da prisustvuju, dogadjaju, koji Iga, njegov Mičko, Laza Lazicin i njegov Bane, s puno ljubavi i upornosti, pokušavaju da održe tu tradiciju. Juče, to bilo tužno gledati. Pa šta dalje očekivati od salajčana? Da rešavaju salajačke probleme, kad ni na veselje neće da dodju? A tek o salajačkoj večeri, da ni ne govorim.Uglavnom ne dolaze, svi nešto i na nekog duvaju. E moji salajčani... A smetaju vam novodošli bosanci. Ne bi bilo loše da se na njih ugledate, pa da živite kao što su nekad u salajci živeli vaši očevi i dedovi. Sedeli na ulici, družili se, pomagali jedni drugima i na slave jedni kod drugih išli.Šta bi oni rekli da su videli jučerašnje vijanje Božića? Sram nas bilo.
  • 08.01.2015 19:01
    Evo i ja...
    plaćam piće onome ko objavi moje "muke" sa parkingom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti