Nastavlja se akcija pomoći najugroženijim Novosađanima

Humanitarna akcija, sa ciljem da se pomogne materijalno najugroženijim porodicama u gradu, koju je pokrenuo Novosađanin Andrija Nikitović, nastavlja se i tokom januara.
Humanitarna akcija, sa ciljem da se pomogne materijalno najugroženijim porodicama u gradu, koju je pokrenuo Novosađanin Andrija Nikitović, nastavlja se i tokom januara.

 

Andrija Nikitović, zvani Brica, potražio je od Centra za socijalni rad informacije o tome koje su to porodice u Novom Sadu materijalno najugroženije, kako bi pokrenuo akciju prikupljanja sredstava da bi im život koliko toliko bio olakšan.

Centar je odredio četiri novosadske porodice, koje ukupno hrane trinaestoro dece, u dva slučaja su u pitanju samohrane majke, a u dva slučaja prisutna su oba roditelja, objašnjava za 021 Andrija koji je akciju pokrenuo u decembru.

"Ideja je da akcija ne traje samo tokom praznika, već da se kontinuirano sakupljaju sredstva i odnose ovim porodicama, kako bi im život bio lakši na duže staze. Humani sugrađani i firme mogu donirati sve, od pelene, preko odeće za stariju decu i odrasle, pa do higijene i hrane, dakle sve ono što je domaćinstvu potrebno", kaže on.

Do sada je u prostorije Radija 021, u Miletićevoj 45, stiglo dosta donacija od pojedinaca i firmi, pri čemu se svojom donacijom istakla IT kompanija "Eipix".

Humani Novosađani i dalje mogu svoje donacije doneti u prostorije Radio kafea svakog radnog dana od 8h do 16h, kao i u frizerski salon "Berberaj" u ulici Mite Ružića, preko puta broja 4.

Andrija Nikitović već pet, šest godina organizuje humanitarne akcije barem jednom godišnje. Između ostalog, pokrenuo je prikupljanje novca za lečenje malog Petra Jevtića, koji je 2009. godine pao sa četvrtog sprata na Novom naselju. (Gordana Ćosić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti