GSP nabavlja ove godine 15 autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće planira ove godine da kupi 15 autobusa za šta će uzeti kredit.
Gradsko saobraćajno preduzeće planira ove godine da kupi 15 autobusa za šta će uzeti kredit.

 

Veća kupovina bila je 2011. godine, kada je nabavljeno 26 zglobnih autobusa. Lane je gradski prevoznik obnovio karoserije na deset zglobnih autobusa i sklopio ugovor s beogradskim "Ikarbusom" za isporuku pet solo autobusa koji uskoro treba da stignu i da odmah zatim budu pušteni u saobraćaj, piše "Dnevnik".

Programom poslovanja za 2015. godinu planirano je da se kupi pet zglobnih autobusa na dizel-gorivo (150 miliona dinara), pet solo autobusa na gasni pogon (150 miliona dinara) i pet solo autobusa na dizel-gorivo (stotinu miliona dinara). Osim novih autobusa, GSP je planirao i da obnovi karoserije na pet starih autobusa pa je tako predvideo 50 miliona dinara za tu namenu, kao i da stavi nove koroserije na još šest niskopodnih autobusa na dizel, ali od novca iz gradskog budžeta.

Preduzeće je planiralo da investicije u 2015. godinu budu iznad milijarde dinara, bez PDV-a, pa se tako uz nove autobuse, među invesiticijama, između ostalog, ponovo našao sistem naplate karata elektronskim putem, za šta je predviđeno 135 miliona dinara.

Preduzeće je planiralo i oko 40 miliona dinara za održavanje postojećeg sistema prodaje karata u autobusima gradskog i prigradskog prevoza. Međutim, u GSP-u napominju da je ta suma samo predviđena, ali ne znači da će biti potrošena.

Vozni park GSP-a ima 254 autobusa, od kojih je svaki dan u saobraćaju 210. Prosečna starost autobusa je oko 12,5 godina, dok je standard u EU oko deset godina.

  • 10.01.2015 18:10
    pohvale za novu linuju 13.
    http://www.novisadinfo.info/2015/01/autobusi-na-novoj-liniji-13-sve-puniji.html?spref=fb
  • Mariana

    10.01.2015 17:49
    S obzirom da su uvedene i nove linije, potrebni su novi autobusi ikako bi se porkili polasci.
  • As

    10.01.2015 15:39
    mogu samo reci da sam zadovoljan cenom prevoza u gradskom prevozu,ipak cena nije skakala iako je mnogo togs poskupelo u zadnje vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti